Šlágr Sokolova s Kobrou odložen, Jablonec si zastřílel v Pelhřimově

Foto: hokejzr.cz

14. února 2015, 23:06

Tomáš Nejedlo

Dvanáct druholigových duelů nabídl přichystaný program v sobotu 14. února. Nehrál se však nejočekávanější duel o první místo západní skupiny. Z důvodu marodky hostí byl zápas Sokolova s Kobrou Praha odložen na nejbližší středu. Šanci přiblížit se tak vycítil třetí Tábor, který doma nezaváhal a po výhře 4:2 stáhl náskok prvních dvou týmů. Střelecky se dařilo také Moravským Budějovicím, které deklasovaly Nymburk, či Jablonci, jenž si zastřílel v Pelhřimově. Na Východě favorité plnili své role, když Přerov hladce vyhrál v Hodoníně a Vsetín nastřílel Valašskému Meziříčí sedm gólů.

Moravské Budějovice měly gólový apetit

Už v první třetině moravskobudějovická Žihadla naznačila, že Nymburk to nebude mít na jejich ledě rozhodně lehké. Barták, Trojan a Přidal postupně zatížili Brázdilovo konto třemi přesnými zásahy a velmi dobře tak zadělali na výhru. Zkraje druhé třetiny sice Eis snížil, jenže to byl jediný přesný zásah hostí v tomto utkání. Domácí přidali v dalším průběhu ještě čtyři góly a vysoké vítězství 7:1 tak bylo na světě.

HC Moravské Budějovice 2005 – NED Hockey Nymburk 7:1 (3:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 7. Barták (Trojan), 12. Trojan (Horký), 19. Přidal (Sechovec, Mikeš), 35. Horký (Sechovec, Forman), 51. Mikeš (Forman), 54. Vlašín (Telesz, Paták), 60. Barták (Horký) – 22. Eis (Král).

Výhru Vajgaru řídil čtyřmi body Šperger

Především díky čtyřbodovému příspěvku ostříleného veterána Zdeňka Špergera přehráli hráči Jindřichova Hradce soupeře z Trutnově. Horalé sice vedli po Luštincově brance, jenže pak už měl téměř vše ve svých rukách třiačtyřicetiletý harcovník. Nejprve dvěma asistencemi na góly Trummera a Šestáka pomohl otočit skóre, aby ve třetí třetině sám zvýšil na 3:1. Při power play hostí Šperger připravil gól Trummerovi a hostující Voženílek pak ještě dal výsledku konečnou podobu – 4:2.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC BAK Trutnov 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 13. Trummer (Šperger, Novák), 17. Šesták (Šperger, Dvořák), 46. Šperger, 60. Trummer (Šperger) – 5. Luštinec (Chytráček), 60. Voženílek (Březina).

Tábor srazil Klášterec v první třetině

S trochou nadsázky lze říci, že po první třetině zápasu Tábora s Kláštercem to mohli aktéři klidně zabalit, neboť o vítězi už bylo de facto rozhodnuto. Kohouti se totiž se žlutomodrým soupeřem vůbec nemazlili a do sítě nebohého Kaššáka sypali jeden gól za druhým. Bylo jich v úvodní dvacetiminutovce celkem pět a hostům už tak bylo zřejmé, že z tohoto špílu už žádný bod nevydolují. Ke cti jim budiž, že to nezabalili, dokázali snížit na 2:5, jenže Tábor dalšími dvěma trefami určil konečný stav.

Hockey Club Tábor – HC Klášterec nad Ohří 7:2 (5:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Přibyl (Havran), 8. Hlaveš (Matušík, Krätzer), 16. Mařík (Havran), 17. Kellner, 20. Kanov (Mařík, Matušík), 56. Mařík (Matušík), 60. Kratzer (Přibyl) – 40. Lehnert (Molnár), 52. Lehnert.

Děčín vyhrál posedmé v řadě

Po mdlém vstupu do sezóny se nyní děčínští hokejisté rozehráli do výborné formy. S příchodem nového kalendářního roku se severočeskému celku začalo nebývale dařit, v sobotu si celek zpod Sněžníku připsal už sedmou výhru v řadě. A opět si Děčínští s velkou chutí zastříleli. Děčín se opírá zejména o kvalitní výkony svého zkušeného útočného tria Oliverius, Hašek, Volráb. Hokejisté se zkušenostmi z vyšších soutěží byli vidět i proti Bílině. Oliverius si připsal tři nahrávky, Hašek dvě a Volráb se na destrukci Draků podílel hattrickem!

HC Děčín – HC Draci Bílina 7:3 (3:1, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 3. Volráb (Filipovský), 4. Vaněk (Oliverius), 16. Chládek (Chamrád, Drnec), 32. Kuchynka (Oliverius, Vaněk), 39. Volráb (Hašek), 51. Kuchynka (Oliverius, Faigl), 51. Volráb (Hašek) – 6. Brandejský (Racek), 42. Procházka (Zika), 53. Sekerka (TS).

Pelhřimov schytal od Jablonce debakl

V nervózním druholigovém utkání, v němž hlavní sudí Humpolíček posílal na trestnou lavici jednoho hráče za druhým, nezachytili domácí hokejisté úvod utkání a Vlci tohoto dokázali využít hned třemi góly. Pavlů, Homolka a Bříška postupně zajistili hostům tříbrankový náskok, z čehož se Lední Medvědi oklepávali jen velmi těžko. Na pohodě jim jistě nepřidal ani přísný metr rozhodčího a nakonec z toho byl debakl 1:8. Jablonečtí se tak na dalekou zpáteční cestu vybavili třemi body, vysokou výhrou a určitě i dobrou náladou.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – HC Vlci Jablonec 1:8 (1:4, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. Hadrava (Beneš, Hadrava) – 2. Pavlů (Tondr), 3. Homolka (M.Tondr), 8. Bříška (L.Tondr), 19. Bříška (L.Tondr, Pavlů), 37. Žďárský (Peřina, Pavlů), 37. Bříška (Šulc, L.Tondr), 50. L.Tondr (Šulc, Bříška), 51. M.Tondr (Mulač).

Žďár zabral, body loupil Buldokům

Svěřenci kouče Sobotky po dvou prohrách zabrali a dokázali v důležitém utkání na slánském ledě bodovat. Domácí Řisuty vstřelily čtyři branky, přesto odjížděly z ledu po závěrečném zvuku sirény se sklopenými hlavami a žádným bodem. Hostům hodně pomohly úvodní dvě trefy zkušených Kaňky a Plachého. Poté se oba týmy o góly doslova přetahovaly, jenže poslední slovo měl ve druhé třetině žďárský Vítek a jeho trefa se nakonec ukázala jako vítězná.

HC Řisuty – SKLH Žďár nad Sázavou 4:5 (1:3, 3:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Náprstek (Raclavský), 23. Náprstek (Kos, Brém), 26. Náprstek, 28. Babický (Vlček, Landa) – 12. Kaňka (Staněk, Štěpánek), 13. Plachý (Kunstmüller), 17. Štěpánek (Kaňka, Kunstmüller), 27. Krupka (Kaňka, Beneš), 37. Vítek (Bureš, Chlubna).

Kolín nedovolil Vrchlabí přiblížit se v tabulce

Vrchlabští chtěli na ledě Kolína zabojovat o čtvrté místo zajišťující začátek případného čtvrtfinále na domácím ledě. Na začátku druhé části ale Kozlové vstřelili rychlé dvě branky a Horalé celý zbytek utkání pouze dotahovali. Šanci přiživil Urban, ale ihned po jeho brance domácí rozhodli. Sympatický výkon Vrchlabí přinesl snížení v 59. minutě, aby v té poslední Kolín do prázdné branky potvrdil výhru 5:2.

SC Kolín – HC Stadion Vrchlabí 5:2 (0:0, 2:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 23. Kadlec (Jankovský), 24. Morkes (Jankovský), 46. Jankovský (Morkes, Kulhánek), 52. Kadlec (Barták, Hanzl), 59. Zumr – 43. Urban (Fořt), 59. Lenoch (Matějka).

Luka dvěma góly sestřelil Břeclav

Karvinský Vladimír Luka opět ukázal, že na čele tabulky kanonýrů není jen tak náhodou. Ač je jeho tým v tabulce skupiny Východ poslední, nic to nemění na bohatém gólovém příspěvku tohoto útočníka. Naposledy v utkání chudém na góly sám sestřelil Břeclav. Nejprve ve 12. minutě otevřel skóre a v závěru utkání ho trefou do prázdné klece pečetil na 2:0. Gólman Tomšů si navíc připsal vychytané čisté konto.

SK Karviná – HC LVI Břeclav 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Luka (Kasperlík, Hoďa), 59. Luka (Juhász).

Přerov vyhrál v Hodoníně s nulou

Výsadní postavení ve skupině Východ opět potvrdili hokejisté Přerova. Ti v Hodoníně kralovali a nepovolili domácím Drtičům vůbec nic. Po bezbrankové první třetině se hosté začali prosazovat od počátku té druhé. Do Rozumy branky nakonec napadalo dohromady pět puků a byla tak z toho jednoznačná výhra vedoucích Zubrů v poměru 5:0.

SHK Hodonín – HC ZUBR Přerov 0:5 (0:0, 0:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 21. Goiš, 26. Šebek (Procházka, Blinka), 38. Dostálek, 46. Málek (Blinka), 49. Šťastný (Kolář).

Brno zdolalo Opavu až v nájezdech

Ani souboj brněnské Techniky a opavského Slezanu nebyl pro diváky nijak oku lahodící. Zejména v něm chybělo to podstatné – góly. Přitom už po šesti minutách hry se skóre poprvé měnilo, když Vysokoškoláky poslal do vedení Stehlík. Pak dlouho nic, až v polovině utkání vyrovnal hostující Polok. Obrany v čele s brankáři pak dlouho převyšovaly své útočné kolegy, a tak se muselo rozhodnout v nájezdech, kdy Stehlík svou druhou trefou připsal domácím bod navíc.

VSK Technika Brno – HC Slezan Opava 2:1 po sam. náj. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Stehlík (Benýšek, Havíř), rozh. náj. Stehlík – 31. Polok (Herman).

Vsetín v derby roznesl Bobry

Téměř dvě tisícovky diváků si našly cestu do útrob zimního stadionu na vsetínském Lapači, kde se konalo valašské derby Vsetín s Valašským Meziříčím. Byl to zápas dvou celků z opačných pólů tabulky, čemuž konečný výsledek také odpovídá. Vsetínští svého soka vůbec nešetřili, nasázeli mu celkem sedm branek a hostům nepomohlo ani střídání brankářů. Domácí zadělali na výhru už v první části, kdy si vypracovali tříbrankový náskok.

VHK Vsetín – HC Bobři Valašské Meziříčí 7:3 (3:0, 3:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Ambruz (Hrazdira, Tesařík), 5. Hrazdira (Slováček, Ambruz), 14. Vaněk (Tesařík, Grebenjuk), 30. Zúbek (Daněk, Kývala), 31. Zúbek (Kolařík, Vaněk), 35. Kolařík (Vaněk, Tesařík), 49. Vrba L. (Hrazdira) – 25. Martiník (Finkes, Škumát), 34. Škumát (Martiník), 48. Škumát (Martiník, Varga D.).

Sedmičku rozdal i Nový Jičín

Zcela totožným výsledkem jako ve Vsetíně skončilo i utkání v Novém Jičíně. Tam domácí hostili Frýdek-Místek a v divoké první třetině si vypracovali dvoubrankový náskok. Diváci však v této dvacetiminutovce měli možnost vidět už šest gólů. Další průběh duelu už byl sice opatrnější, nicméně domácí si svůj náskok pečlivě hlídali a navíc ho dokázali ještě zvýraznit. Suma sumárum – výhra Nového Jičína je v tomto poměru určitě zasloužená.

HK Nový Jičín – HC Frýdek-Místek 7:3 (4:2, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Novosad (Cabák, Ižacký), 4. Kabeláč (Gebauer, Flašar), 6. Zetík (Hanák, Mikšan), 9. Novosad (Kabeláč), 40. Lehečka (Gebauer, Novotný), 46. Kabeláč (TS), 51. Lehečka – 7. Zedník (Matějek, Lipina), 18. Hurtík (Samiec, Ivan), 44. Hurtík (Lipina).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz