Šlágr v Šumperku se kvůli mlze nedohrál, Poruba a Písek si zastřílely

Foto: dracisumperk.cz

17. září 2016, 23:45

Tomáš Nejedlo

Další porce zápasů čekala na druholigové hráče i příznivce v sobotu 17. září. V západní skupině se opět ze tří bodů radovalo Vrchlabí, v Sokolově zas rozdávala radost produktivní dvojice Kuběna a Hruška. Skupina Střed čítala jen tři duely. Jindřichův Hradec odložil i svůj druhý mistrovský zápas a souboj Kolína s Táborem je v plánu na středu 21. září. Východní skupina upírala zraky k zápasu Šumperka se Vsetínem, který zůstal hned zkraje nedohrán, a to z důvodu husté mlhy nad kluzištěm. Vysokých výher se oproti tomu dočkaly Poruba nebo Valašské Meziříčí.

SKUPINA ZÁPAD

Vrchlabí doma opět stoprocentní

Po středeční výhře 10:5 v přestřelce s Bílinou nezaváhali vrchlabští hokejisté ani ve svém druhém domácím duelu v řadě. Tentokrát se bez bodu na dalekou cestu domů vydaly Klatovy. Domácí si dokázali v polovině utkání vypracovat tříbrankový náskok, a hosté ač nesložili zbraně, vyrovnat už nedokázali. Sice se dostali na dostřel jediné brance, jenže Daniel Svoboda jejich nápor odrazil a skóre pečetil do prázdné branky na 5:2 nestárnoucí veterán Martin Filip.

HC Stadion Vrchlabí – SHC Klatovy 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Bláha, 24. Filip (Šťastný), 32. Oppelt (Svoboda, Jirků), 49. Svoboda (Novák), 60. Filip (Jirků) – 36. Uhlík (Švarc), 45. Holý.

Dva body z Klášterce vystřelil Trutnovu Pulpán

Ani Trutnov to neměl k sobotnímu duelu vzdálenostně zrovna blízko. Jenže zpáteční cesta byla pro Draky veselejší. V Klášterci totiž dokázali urvat dva body. Hosté museli dotahovat po gólu domácího Charouska, ale povedlo se jim to náramně. Chytráček s Janouškem obrátili skóre, jenže po vyrovnání Bečky se šlo do prodloužení. Tam rozhodl Aleš Pulpán, když si položil Kaššáka a ukončil duel.

HC Klášterec nad Ohří – HC BAK Trutnov 2:3 v prodloužení (1:1, 0:1, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Charousek (Kuncl), 50. Bečka (Huňady, Šmejc) – 16. Chytráček (Píša), 38. Janoušek (Vácha), 62. A. Pulpán (Chytráček).

Druhá třetina srazila Bílině vaz

Kdyby se nepočítala druhá třetina, mohla Bílina v sobotním zápase s Řisuty pomýšlet na body. Jenže na kdyby se hokej nehraje. Že utkání bude ofenzivní se ukázalo už v první části hry. Tam si domácí vypracovali těsný náskok 3:2. Druhá třetina však svěřencům Martinů Procházky a Kašáka vyšla náramně. Buldoci třemi zásahy dokonale zaskočili soupeře. Po dvou gólech v duelu vstřelili hostující Kos s Janečkem, tři body pak zaznamenal Michal Borovanský, který hned v úvodu soutěže ukazuje, že bude pro Řisuty dobrou posilou.

HC Draci Bílina – HC Řisuty 4:6 (3:2, 0:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Procházka (Bohm), 10. Bohm (Kolíček, Nedrda), 18. Procházka, 53. Procházka (Nedrda) – 8. Kos (Borovanský, Sladký), 16. Borovanský (Sladký), 25. Kos (Borovanský, Záleský), 28. Slavíček (Vyskočil), 39. Janeček (Kolařík), 50. Janeček (Sedláček).

V přestřelce v Sokolově řádili Kuběna s Hruškou

Podobně jako v Bílině, i v Sokolově padlo hned v první třetině pět branek a aktéři tak divákům naznačili, že se můžou těšit na brankové hody. Nakonec padlo hned třináct gólů a bylo se na co koukat. Baníku perfektně fungovala zejména spolupráce Pavla Kuběny s Davidem Hruškou. Prvně jmenovaný vstřelil čtyři branky a na všechny mu asistoval devětatřicetiletý extraligou protřelý Hruška, který se vrátil do svého mateřského klubu. V jabloneckém dresu se zase třemi body blýskl bek Jiří Moravec a útočník Lukáš Tondr.

HC Baník Sokolov – HC Vlci Jablonec nad Nisou 6:7 po nájezdech (2:3, 2:0, 2:3 – 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Kuběna (D. Hruška, Šik), 18. Molnár (Novák, Kašpar), 25. Kuběna (D. Hruška), 34. Kuběna (D. Hruška, Šik), 43. Kuběna (D. Hruška), 52. Gombár (Novák, Sláma) – 2. Mulač (Brokeš, Bílek), 11. Šulc (L. Tondr, Moravec), 20. Nevyhoštěný (Pavlů, Havlas), 44. Bříška (Šulc, Pavlů), 48. Moravec (L. Tondr, Pavlů), 60. L. Tondr (Pavlů, Moravec), rozhodující nájezd Bříška.

Kobra si přijela pro body do Děčína

Děčínští hokejisté nenavázali doma na venkovní vítězství a museli se sklonit před soupeřem z hlavního města. První vyhrání, z kapsy vyhání. Tak praví jedno přísloví. V Děčíně to platilo dvojnásob, neboť domácí sice gólem zkušeného Daniela Volrába vedli, ale byl to jejich jediný přesný zásah v utkání. Pak už totiž do černého mířili jen hosté. Matějček, Vlach, Šteiner a z trestného střílení skórující Tůma určili konečný stav – 1:4.

HC Děčín – HC Kobra Praha 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 5. Volráb (Hašek) – 33. Matějček (Tůma, Slanina), 40. Vlach (Hlinka), 42. Šteiner (Kolařík), 45. Tůma z trest. střílení.

SKUPINA STŘED

Nymburk srazil Medvědy pěti góly ve třetí části

Při pohledu na sobotní výsledky druholigových zápasů bylo zřejmé, že si přítomní diváci přišli na své. Příkladem toho byl také zápas v Pelhřimově, kde zejména třetí třetina byla gólově bohatá. Po čtyřiceti minutách časomíra ukazovala stav 2:2, jenže ten pravý uragán se rozjel v závěrečné dvacetiminutovce. Nymburk skóroval pětkrát a Lední Medvědi na tuto jízdu odpověděli jen třikrát.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – NED Hockey Nymburk 5:7 (1:1, 1:1, 3:5)

Branky a nahrávky: 10. Kopic (Plachý), 27. Kasalý D. (Dupljaku), 55. Kasalý F. (Hadrava Martin, Kubát), 58. Votápek (Plachý), 58. Hadrava Martin – 11. Šimek (Kříž), 31. Šimek (Eis), 43. Barbora, 47. Arnošt (Ječný), 48. Loučka (Šimek), 54. Ječný (Bičiště), 60. Loučka.

Písek doma naděloval, osmi góly to odnesl Žďár

Jestli se někdo z diváků v Písku zdržel u vstupu na stadion, neviděl brzký gól Josefa Urbance už po pětadvaceti sekundách hry. Žďárští kontrovali vyrovnávací trefou Čecha, jenže pak už na ledě existovalo jen jedno mužstvo. Písečtí totiž postupně navyšovali svůj náskok, pěti góly v řadě ovládli duel a pak už jen v klidu dovedli duel k vítězné tečce.

IHC Písek – SKLH Žďár nad Sázavou 8:3 (3:1, 3:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 1. Urbanec, 11. Marek (Pavlíček), 17. Suchan (Urbanec, Vlček), 28. Vlček, 30. Rod (Sýbek, Marek), 32. Sýbek, 51. Procházka (Urbanec), 55. Procházka (Šuhaj) – 10. Čech (Krupka, Kovářů), 50. Kunstmüller, 54. Bureš (Kovářů).

Zápas dvou Budějovic vyzněl lépe pro ty Moravské

Nebál bych se tvrdit, že v sobotu došlo na historicky první vzájemné měření sil dvou Budějovic. Nováček David Servis České Budějovice hostil soupeře z Budějovic Moravských. Dvě třetiny se domácí drželi a živili naději na body. A to ještě Točík v první třetině neproměnil trestné střílení. Třetí třetina patřila jednomu muži – Lukáš Nováčkovi. Hostující borec vstřelil dvě branky a v utkání přidal i dvě asistence a zejména díky němu Žihadla slavila.

HC David Servis České Budějovice – HC Moravské Budějovice 2005 2:5 (0:1, 2:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 29. Suchánek (Břečka), 32. Hanzal (Žáček) – 6. Havel (Mikeš), 38. Havel (Nováček), 52. Nováček, 53. Nováček, 60. Mikeš (Nováček).

SKUPINA VÝCHOD

Duel Šumperka se Vsetínem brzy ukončila mlha

Měl to být magnet kola ve skupině Východ. Loňský účastník WSM ligy Šumperk čekal na letošní premiéru ve druhé lize do druhého kola, kdy hostil aspiranta na nejvyšší příčky Vsetín. Natěšenost však záhy ukončila mlha, která neopouštěla ledovou plochu v Šumperku a i nadále houstla. V 6. minutě tak hlavní rozhodčí Zbořil brzy předčasně ukončil utkání. V té době už domácí vedli po trefě navrátilce do šumperského dresu Michala Vymazala. Šestnáct stovek diváků tak odcházelo do svých domovů se smíšenými pocity.

Draci Šumperk – VHK ROBE Vsetín 1:0 nedohráno

Branka a nahrávka: 4. Vymazal (Vachutka).

Poruba vyplenila Opavu sedmi góly

V první třetině ještě dokázali hráči Opavy držet se soupeřem krok. Ve druhé části hry však existovalo na ledě jediné mužstvo – to porubské. Ostravané pěti góly určili ráz utkání a ve třetí ještě zvýšili stav pro domácí na hrozivých 0:7 z pohledu hostí. Čisté konto brankáři Čechovi zkazil v samém závěru až opavský Vítek, jenže tento gól byl jen slabou náplastí na porážku 1:7.

HK Opava – HC RT TORAX Poruba 2011 1:7 (0:0, 0:5, 1:2)

Branky a nahrávky: 59. Vítek (Wolf) – 23. Kafka, 24. Flašar (Sedlář, Slováček), 35. Kilnar (Seidler), 35. Vaněk (Slavík, Zachar), 37. Seidler (Slavík, Puzič), 48. Seidler (Puzič, Slavík), 58. Puškár (Flašar, Piecha).

Bobři se po derby oklepali a přehráli Techniku

Z vysoké porážky ve Vsetíně se Bobři z Valašského Meziříčí, zdá se, oklepali hodně rychle. Že každý zápas bývá jiný, v tomto případě platilo dvojnásob. Valašské Meziříčí doma ovládlo hrací plochu a výsledkem 5:0 potěšilo své fanoušky. Dvěma góly se blýskl Jakub Pořický a také zkušený Josef Fojtík, který se na česká kolbiště vrátil po loňské štaci v rakouském Silzu.

HC Bobři Valašské Meziříčí – HC Technika Brno 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 16. Pořický (Podešva), 25. Podešva (Martiník), 39. Fojtík (Dvořák), 57. Pořický, 59. Fojtík (Žabčík).

Hodonín v závěru otočil souboj v Kopřivnici

Naděje kopřivnických hokejistů na bodový zisk v utkání s Hodonínem se ve třetí části rozplynuly jako horká pára nad hrncem. Po čtyřiceti minutách ještě domácí o gól vedli a brousili si na soupeře zuby i ve třetí části. Jenže tvrdě narazili. Kadlec nejprve vyrovnal a Hajný obrátil skóre. Petr Peš do prázdné branky už jen upravil na konečných 3:5.

HC Kopřivnice – SHK Hodonín 3:5 (1:1, 2:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 5. Ollender (Tomášek), 28. Tomášek (Mach), 33. Mach (Tomášek, Hrubý) – 11. Jurča (Peš), 26. Janás, 48. Kadlec (Jurča), 52. Hajný, 60. Peš.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz