VIDEO: Slavia vyhrála v Jihlavě a jde do čela baráže, Energie srazila mistra

Foto: Michal Káva, hc-slavia.cz

Už čtvrtý ze dvanácti dílů ukrojili aktéři dramatické extraligové baráže. Do čela čtyřčlenného pořadí se po třetím triumfu za sebou dostala pražská Slavia. Ta zvládla dramatické utkání v Jihlavě, když v nájezdech dokonala obrat trefou Davida Šafránka. A raduje se také Energie, která v bitvě extraligových celků srazila Litvínov a na pozici zajišťující účast mezi tuzemskou elitou ztrácí už jen bod. Poslední zůstává Dukla s třemi body na kontě.

Slavia zvládla drama na Vysočině, rozhodl Šafránek

Posilněni dvěma výhrami v řadě zajížděli slávisté na horký led Jihlavy, o jejíž síle v domácím prostředí se mohl přesvědčit už také Litvínov. Dukla i tentokrát sehrála kvalitní představení, čtyřikrát vedla, jenže její soupeř vždy našel rychlou odpověď. Stalo se tak i v závěru základní hrací doby, kdy nejdřív Filip Seman přiblížil jihlavské bojovníky k triumfu a pouhých padesát sekund před sirénou srovnal Henri Tuominen. Vítěze nakonec musely určit až nájezdy. V nich byli šikovnější Pražané, kteří si po trefě Davida Šafránka odvezli dva body a vyhoupli se do čela barážové tabulky.

Petr Vlk (trenér Jihlavy): „Hodně se nadřeme, abychom dali gól, naopak velmi laciné branky inkasujeme. To nás dostává do kolen. Před třetí inkasovanou brankou jsme mohli třikrát vyhodit puk z pásma, ale nedokázali jsme to. Kluci však dřou, bojují a v tomto směru se jim nedá nic vytknout.“

Milan Razým (trenér Slavie Praha): „Po zákroku na Růžičku jsme dostali výhodu pětiminutové přesilové hry, ale udělali jsme z toho vlastní nevýhodu. Čtyřikrát jsme inkasovali a pokaždé prohrávali, přesto jsme dokázali vždy srovnat skóre. Svědčí to o charakteru mužstva. V nájezdech už to byla loterie, s dvěma body z Jihlavy jsme spokojeni.“

HC DUKLA JIHLAVA – HC SLAVIA PRAHA 4:5 po nájezdech (1:1, 2:2, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Skořepa (Harkabus, Důras), 26. Kolář (Malec), 29. Grebeňuk (Kolář, Melenovský), 55. Seman (Mrňa, Štebih) – 14. Robinson (Markovič, Vas), 27. Drahorád (Mikulík, Hraško), 40. Mikulík (Šafránek), 60. Tuominen (Robinson, D. Hruška), rozhodující nájezd Šafránek.
Rozhodčí: Hrubý, Pešina – Pešek, Zavřel.
Vyloučení: 6:8, navíc Kohout (Jihlava) trest ve hře a M. Hruška (Slavia) 10 minut.
Bez využití.
Střely na branku: 35:29.
Diváci: 2493.
HC Dukla Jihlava: Škarek – Kaláb, Dobrovolný, Štebih, Zadražil, Bilčík, Grebeňuk – Důras, Skořepa, Harkabus – Beránek, Seman, Diviš – Kolář, Melenovský, Jícha – Kohout, Malec, Mrňa. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.
HC Slavia Praha: Hylák – Knot, Andrlík, Pavlin, M. Hruška, Růžička, Hraško, Drahorád – D. Hruška, Šafránek, Mikulík – Markovič, Vas, Robinson – Andres, Tuominen, Ondráček – Čermák, Kašpařík, Bahenský. Trenéři: Razým a Srdínko.

Stíhací jízda mistrovi nestačila, Energie uhájila výhru

Po porážkách na Slavii a v Litvínově už si nemohla Energie dovolit další zaváhání. Podle toho také do odvety s úřadujícím mistrem vstoupila. Necelé tři tisícovky diváků se po dvou částech těšily z jasného tříbrankového vedení a jen málokdo v tu chvíli pochyboval o jejím vítězství. Jenže chyba brankáře Závorky, kterou nevědomě potrestal Tomáš Pavelka, hosty nabudila a do konce šedesáté minuty se hrálo prakticky jen na jednu branku. Verva však z ohromné převahy vytěžila pouze trefu Radka Dudy a po dramatickém závěru vyšla v baráži poprvé bodově naprázdno. Nepomohlo jí ani 42 střeleckých pokusů.

Mikuláš Antonik (asistent trenéra Karlových Varů): "Nepovedl se nám začátek zápasu a Litvínov nás hodně zatlačil. Měli jsme i štěstí při v jedné situaci, kdy soupeř netrefil prázdnou bránu. Podařilo se nám jít do vedení 3:0, potom se ale Litvínov takovým šťastným gólem po odrazu dostal do zápasu. Pak výrazně přidal, snížil na 2:3 a potom to byl už obrovský boj o každý kousek ledu. Jsme rádi, že se nám to podařilo umlátit. Musím kluky pochválit za bojovnost a poděkovat Tomáši Závorkovi, který nás výrazně podržel."

Radim Rulík (trenér Litvínova): "Poprvé v tomto ročníku musím mužstvo veřejně zkritizovat. Podali jsme velice špatný výkon, dá se říct tragický. Pouze pětadvacet minut z šedesáti jsme hráli a sneslo to nějaké měřítko, zbylé minuty vůbec neměly parametry hry o udržení v extralize."

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC VERVA LITVÍNOV 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 20. Vachovec (Marosz, Sičák), 27. V. Tomeček (T. Rohan), 36. Haščák (Kůs) – 44. Pavelka, 52. Duda (Hanzl, Lukeš).
Rozhodčí: Šindler, Pavlovič – Komárek, Ondráček.
Vyloučení: 3:3.
Bez využití.
Střely na branku: 23:42.
Diváci: 2963.
HC Energie Karlovy Vary: Závorka – M. Rohan, Sičák, Bičánek, J. Tomeček, Dvořák, Redlihs – Vachovec, Skuhravý, Huna – Koblasa, Kůs, Haščák – Rachůnek, Marosz, Svoboda – T. Rohan, Vrána, V. Tomeček. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
HC VERVA Litvínov: Petrásek (41. Janus) – Kubát, Chaloupka, Pavelka, Pavlík, Frolo, Gula – Lukeš, Hanzl, Duda – Trávníček, Piroš, Martynek – Hořava, Havlíček, Válek – Gerhát, Pšurný, Jurčík. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Tabulka baráže o Tipsport extraligu

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Slavia Praha 4 2 1 0 1 16:10 8
2. HC VERVA Litvínov 4 2 0 1 1 12:10 7
3. HC Energie Karlovy Vary 4 2 0 0 2 14:14 6
4. HC Dukla Jihlava 4 0 1 1 2 9:17 3

Další program baráže

Pátek 8. dubna – 5. kolo:
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary
18:00 HC Slavia Praha – HC VERVA Litvínov

Neděle 10. dubna – 6. kolo:
15:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha
15:30 HC VERVA Litvínov – HC Dukla Jihlava

Úterý 12. dubna – 7. kolo:
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Slavia Praha
18:00 HC Energie Karlovy Vary – HC Dukla Jihlava

Pátek 15. dubna – 8. kolo:
17:30 HC Dukla Jihlava – HC VERVA Litvínov
18:00 HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary

Neděle 17. dubna – 9. kolo:
15:30 HC VERVA Litvínov – HC Energie Karlovy Vary
18:00 HC Slavia Praha – HC Dukla Jihlava

Úterý 19. dubna – 10. kolo:
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha
18:00 HC Energie Karlovy Vary – HC VERVA Litvínov

Pátek 22. dubna – 11. kolo:
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary
18:00 HC Slavia Praha – HC VERVA Litvínov

Neděle 24. dubna – 12. kolo:
15:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha
15:30 HC VERVA Litvínov – HC Dukla Jihlava

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz