Slovenský olympijský výběr povede Oremus, manažerem je Pálffy

Foto: sportky.topky.sk

27. listopadu 2015, 15:00

Václav Jáchim

První slovenskou reprezentaci trénuje Zdeno Cíger, pozici generálního manažera obsadil Róbert Švehla. Ale to není všechno, u národního mužstva bude působit i jiné slavné jméno. Někdejší skvělý útočník a mistr světa 2002 Žigmund Pálffy dostal na povel tzv. olympijský tým, kde bude manažerem, sám pak udělal hodně, aby za kouče získal Petera Oremuse. Současný vládce karlovarské střídačky byl nyní ve funkci oficiálně potvrzen.

Olympijský výběr nebo chcete-li tým slovenských nadějí bude v akci především počátkem února příštího roku, kdy se zúčastní turnaje čtyř zemí v rakouském Innsbrucku. Akci projektu Euro Ice Hockey Challenge absolvovali mladí Slováci už loni ve Vídni, skončili poslední, ale na mezistátním ledě vyzkoušeli některé potenciální uchazeče o první národní mužstvo.

Stejný úkol zůstává i nadále. Hokejisty dostane pod dohled Žigmund Pálffy, trénovat je bude Peter Oremus. "Pro měl byl nejlepší volbou. Poslední čtyři roky pracoval Oremus jako asistent reprezentace a velmi dobře zná mezinárodní hokej. Jeho asistenty budou Ján Kobezda z Trenčína a Pavol Paukovček z Popradu," uvedl pro stránky slovenského svazu Pálffy (na snímku).

Slovenský hokej stále trápí rozpory a bojkot reprezentace ze strany mnoha elitních hokejistů. Slováci sice mají dva výběry, ale špičkových hráčů málo. Aby případně dokázali zalepit největší díry, rozhodlo se vedení elitního národního mužstva pro krátké minikempy za účasti reprezentantů z domácích klubů. "V únoru nás čeká náročný program dvou týmů, potřebujeme mít tedy potřebné hráčské portfolio," řekl generální manažer Róbert Švehla.

Soustředění se uskuteční v týdnech, kdy nejsou v plánu úterní extraligové duely. Úvodní kemp hostí 1. prosince Zvolen, o týden později se pak hokejisté sejdou v Trenčíně. "Další dva kempy uděláme v lednu. Hráče chceme u videa seznámit se systémem a vysvětlíme jim, co od nich očekáváme. Měla by to bít pro ně vítaná novinka," doplnil Švehla.

Pozvánku na první akci dostali mnozí bývalí juniorští reprezentanti i hráči, kteří už mají na kontě mezistátní starty. V nominaci najdeme řadu těch, jež vídali fanoušci v Tipsport extralize. Českou nejvyšší soutěž v minulosti vyzkoušeli gólmani Melicherčík, Valent, obránci Deyl, Gründling, König, útočníci Bartánus, Majdan, Richard Rapáč nebo Suja.

Nominace na první kemp slovenské reprezentace ve Zvolenu:

Brankáři:
Samuel Baroš (Zvolen), Marcel Melicherčík (Košice), Michal Valent (Nitra).

Obránci:
Patrik Bačik, Lukáš Matejka (oba Martin), Radek Deyl, Eduard Šedivý (oba Košice, Martin Gründling, Mislav Rosandič (oba B. Bystrica), Matúš Holenda (Trenčín), Peter König (Nitra).

Útočníci:
Marek Bartánus, Tomáš Hrnka, Jakub Suja (všichni Košice), Michal Hlinka (Trenčín), Patrik Lamper, Juraj Majdan, Tomáš Zigo (všichni B. Bystrica), Radoslav Macík (Nitra), Lukáš Paukovček, Branislav Rapáč, Richard Rapáč (všichni Poprad), Radovan Puliš (Zvolen).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz