Smolař kola! Konráda připravila o nulu šňůrka na betonu

Foto: Edvard D. Beneš, hcverva.cz

21. ledna 2017, 15:46

Martin Voltr

5:0, 3:1, 3:0. Olomouc ještě v letošní sezoně svými výkony nebudila takový respekt jako teď, vždyť tři výhry po sobě zapsala vůbec poprvé! Dvě čistá konta jsou třešničkou na dortu, nicméně to druhé si Branislav Konrád do osobních statistik nepřipíše. Důvod? 32 sekund, které kvůli opravě výstroje strávil na střídačce.

„Utkání, v jehož celém průběhu brankář neobdrží gól. Když se dva brankáři podílí na čistém kontu, ani jednomu z nich není započteno čisté konto do osobních statistik, ale čisté konto je započteno týmu.“

Ta chvíle přišla hned v první třetině. Když už Hanáci o gól vedli, v čase 13:29 musel Branislav Konrád neplánovaně opustit brankoviště a zůstat na střídačce. Minimálně tedy do dalšího přerušení. „Roztrhla se mi šňůrka na betonu, a s tím se bohužel chytat nedá. Věděl jsem, že je nějaká divná, ale myslel jsem, že vydrží ještě tak měsíc. Nevím, jestli se o něco rozedřela,“ vypráví brankář na klubovém webu.

0:3 s Olomoucí? Hráli jsme šíleně, nechápe Robin Hanzl »

A protože závadu nešlo spravit hned, rozhodčí poslali Konráda ze hry. Bleskový povolávací rozkaz dostal jeho starší kolega, náhradník Martin Falter. Aniž by si připsal zákrok, po 32 sekundách se mohl spokojeně vrátit. „Chvilku trvá, než se to opraví. Naštěstí jsme to ale zvládli celkem rychle,“ těšilo později ústřední postavu olomouckého vítězství.

V první části slovenského gólmana ještě ani nenapadlo, že ho právě tahle půlminutka bude mrzet. Jak ale Mora vedení zvyšovala, Konrád si uvědomil, že na čisté konto už nemá nárok. I kdyby předvedl zákroků třeba tisíc. Marná sláva – pokud neodchytá celý zápas sám, nulu si připsat nemůže!

„Napadlo mě to asi deset minut před koncem. Že je jedno, jestli dostaneme gól, nebo ne, protože nula z toho stejně nebude,“ smál se Konrád. „Vůbec mě to ale nemrzí. Máme body, které jsou pro nás důležité, a z Litvínova dvojnásobně. Konečně se nám podařilo vyhrát tři zápasy za sebou, a to je super. O nuly nejde,“ uznal sportovně.

Devětadvacetiletý Slovák tak v probíhajícím ročníku zůstává na třech čistých kontech. Přestože nezáří tolik jako loni, kdy jich nasbíral šest a úspěšnost vytáhl na luxusních 92,96 %, Mora se o něj stále mohutně opírá. Vždyť ze 38 zápasů, které má Olomouc odehrané, nezasáhl pouze do jednoho – 13. listopadu na ledě Třince.

Teď zapsali Hanáci z posledních tří utkání maximální možný počet devíti bodů a navrch famózní skóre 11:1. Ze všech sil tak bojují o návrat do postupové desítky. Chybí jim pět bodů, ale zase mají dva zápasy k dobru.

„Hráli jsme dobře. Doma jsme s Vítkovicemi ubojovali tři body, v Brně jsme odehráli bruslařsky výborný zápas. V Litvínově taky, a k tomu se k nám konečně naklonilo i štěstí. Pokusíme se v tom pokračovat co nejdéle,“ slibuje Konrád.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz