Snad si formu přenesu i do nároďáku, věří Kovář. Ve Francii nikdy nebyl

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

27. dubna 2017, 13:19

Adam Bagar

Jeho Magnitogorsku se nepovedlo obhájit Gagarinův pohár, když ve finále padl s Petrohradem jednoznačně 1:4 na zápasy. Všechno zlé je ale pro něco dobré a útočník Jan Kovář si mohl na rozdíl od loňské sezony před šampionátem odpočinout. "Je dobře, že jsem si chvilku odpočinul od hokeje, ale teď začíná nová etapa," hlásí Kovář, který se připravuje na páté MS v řadě.

Magnitogorsk byl blízko obhajoby Gagarinova poháru, ale finálová série s Petrohradem jeho hráčům vůbec nevyšla. „Zklamání bylo samozřejmě veliké. Průběh byl celkem jednoznačný. Zápasy sice byly vesměs vyrovnané, ale vždycky jsme byli o krok pozadu a prostě horší. Bohužel nám to nevyšlo,“ hlásí nejproduktivnější hokejista letošního play off KHL.

Jan Kovář v 18 zápasech nasbíral skvělých 25 bodů za deset branek a patnáct nahrávek a stal se tak po Josefu Vašíčkovi a Romanu Červenkovi třetím Čechem, jenž ovládl bodování KHL. O jeden bodík překonal svého ruského parťáka Sergeje Mozjakina. „Ale že bych to bral jako nějakou náplast za prohrané finále? To vůbec,“ zdůrazňuje český reprezentant.

Loni jsem podcenil odpočinek, přiznává Šimek. O NHL mluvil s Hertlem »

Ten vyvrátil, že by byla v kabině Magnitogorsku nainstalována odposlouchávací zařízení, jak uvedla během finálové série ruská média. „To jsou kraviny,“ vyhrkne. „Nás se týká jen to, co se odehrává na ledě,“ říká Kovář, který se po sezoně zúčastnil i týmového mítinku. „Trenéři s vedením nám poděkovali za sezonu. Ta byla víceméně úspěšná,“ prozrazuje.

Pak už si užíval zaslouženého volna. „Jsem rád, že jsem si mohl chvíli odpočinout od hokeje. Navštívil jsem taky babičky, měly radost,“ usmívá se Kovář, který se věnoval i svému synovi Teodorovi, jenž přišel na svět v listopadu loňského roku. Ale teď už se chystá na páté MS za sebou. „Odpočinul jsem si a teď začíná nová etapa,“ hlásí produktivní útočník.

Přístup Pastrňáka? Mile nás překvapil, zaslouží respekt, říká Ručinský »

Ten věří, že si skvělou formu z Ruska přenese také do reprezentace. „Jasně, že v to věřím, ale nároďák je něco jiného,“ uvědomuje si účastník posledních čtyř šampionátů, který však pořád čeká na premiérovou medaili z této akce. „Je to krátkodobý turnaj, takže je tam řada faktorů, které to ovlivňují. Uvidíme, jak bude tým šlapat, ale chceme uspět,“ má jasno.

A jak se těší do samotného dějiště MS? „Ve Francii jsem nikdy nebyl, takže se těším. Ale my tam jedeme hrát hokej a ne se dívat na Eiffelovku. V Paříži to bude asi trochu specifické, není to hokejové město. Uvidíme, jak to vezmou lidi. Jestli budou chodit, nebo ne,“ uzavírá Kovář. Ten se fanouškům představí už ve čtvrtek proti Finům. Vedle Radila a Sekáče.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz