Soul? Spousta lidí, doprava je složitá, hlásí Kubalík. Těší se do vesnice

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

10. února 2018, 10:18

Jan Šimek

(SOUL, od našeho zpravodaje) Sezonu rozjel parádně. V extraligové Plzni sypal jeden gól za druhým, a tak není divu, že na západě Čech vydržel jen dvacet zápasů. Skočil po něm švýcarský klub Ambri-Piotta a angažmá pod Alpami jde českému bombarďákovi k duhu. Teď ale Dominik Kubalík myslí jen na olympiádu, která pro českou reprezentaci brzy odstartuje.

Zatím se společně s týmem připravuje o kus dál olympijského dění – v pulsujícím Soulu. „Nálada stoupá. Už jdeme do zápasu. Všichni se těšíme, kdy to vypukne,“ povídá nažhaveně.

Přenos z utkání ČESKO – FINSKO můžete sledovat ZDE

Poznámka: HOKEJKATV přebírá signál od korejské produkce. Nemůžeme tak najisto zaručit tradiční kvalitu přenosu. Děkujeme za pochopení.

Krajánci z elitních zahraničních soutěží jsou pohromadě delší dobu. Připravovali se v Praze, a pak se přesunuli do Jižní Koreje. Borci z Tipsport extraligy dorazili do Soulu ve čtvrtek. „Ale ponorka tady není. Už se těšíme na další sportovce do vesnice, kde už to bude vyloženě olympijské. Teď je to takový minikemp,“ pokračuje.

Tady bydlí a trénují čeští hokejisté před olympiádou

Minikemp v obrovitánské světové metropoli. „Soul je fakt obrovské město se spoustou lidí. Úplně mě tedy zatím nemrzelo, že jsem ještě nikde nebyl,“ přiznává.

„Hlavně doprava je tady opravdu složitá, to mě napadne jako první. Když jedeme na trénink, chvíli to trvá. Zatím jsme dospávali časový posun, nebylo to ono. Někam se ale půjdu projít a podívat se po městě,“ plánuje.

Po nedělní generálce s Finskem se čeští hokejisté přesunou do Kangnungu. V olympijské vesnici bude bydlet na pokoji s obráncem Adamem Poláškem. „Byl jsem domluvený s někým jiným, ale společně se známe dlouho. Na letišti jsme se ptali jeden druhého, z toho to vzešlo. Nebylo co řešit, šli jsme dohromady,“ usmívá se Kubalík.

Češi v Soulu naposledy trénovali, Vondrka opět chyběl »

Ten se díky absenci Michala Vondrky posunul do sestavy vedle svých bývalých parťáků z Plzně – Milana Gulaše a Tomáše Mertla. Sám už ale bojuje jindy. Nastupuje ve Švýcarsku za Ambri a vede si znamenitě.

V dresu Škodovky ve 20 duelech stihl nasbírat 24 kanadských bodů za 16 tref a osm asistencí, pod Alpami si také drží produkci více než bodu na zápas, jen v opačném gardu. Trefil se devětkrát a přidal 17 asistencí, to vše ve 23 zápasech.

Dominik Kubalík: Už se těšíme, až to vypukne

„Jsou to odlišné ligy. Na začátku jsem si trochu zvykal. Hokej už ale vnímám trochu jinak. Když jsem přišel, bylo znát, že naše liga je tolik jiná. Není tolik bruslivá. Než jsem lapil dech, chytil tempo a dostal se do toho, bylo to poznat. V Ambri jsme se pak týmově zvedli a všechno se začalo otáčet správný směrem,“ dodává s úsměvem Dominik Kubalík.

Foto: Jan Šimek

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz