Sparta jako Třinec. Štreku přes republiku si zkrátí stejným letadlem

Foto: Jakub Pláteník, hcsparta.cz

Ve tři odpoledne nasednou v Praze, o 45 minut později už vystoupí v Ostravě. Hokejisté Sparty stejně jako jejich semifinálový protivník z Třince využijí v play off leteckou dopravu.

Před šestým zápasem série tedy pošetří důležité síly. Informace redakci Hokej.cz potvrdil tiskový mluvčí klubu Marek Táborský.

„Benefity jsou jasné: více prostoru na regeneraci a snaha zajistit co nejlepší podmínky pro maximální sportovní výkon. Zároveň získáme více času na soustředění se na šestý zápas,“ uvedl Táborský pro Hokej.cz.

„Benefity jsou jasné.“

A pozor, oba kluby dokonce k přepravě použijí stejné letadlo – Třinec se s ním totiž v úterý večer vracel do Ostravy po pátém utkání.

Sparta po výsledkově hladkém začátku série dvakrát zaváhala, ve čtvrtek večer bude pod Javorovým chtít zúročit třetí semifinálový mečbol. V opačném případě rozhodne až pověstný duel číslo sedm.

Namísto nepříjemného trmácení autobusem, které by zabralo čtyři až pět hodin, se hráči s realizačním týmem letecky dopraví do Ostravy. Odtud už cesta po silnici trvá něco přes půl hodiny.

Ke stejnému kroku sáhli předtím v průběhu čtvrtfinálové sady právě Oceláři: dva týdny zpátky vyrazili skrz oblaka na šestý souboj s Českými Budějovicemi. Pro pondělní přesun do Prahy pak zvolili vlak.

V minulosti létali na finálovou sérii s Litvínovem z roku 2015, v sezoně 2020/2021 si dokonce zkrátili cestu do Mladé Boleslavi během základní části. Nejinak tomu je při účastech v Champions Hockey League.

Další program semifinále play off TELH

Čtvrtek 11. dubna – 6. zápas:
17:00 HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha (O2 TV Sport)

Sobota 13. dubna – případný 7. zápas:
13:00 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec (O2 TV Sport)

Termíny finále play off TELH

16., 17., 20., 21., případně 24., 26. a 28. dubna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz