Sparta našla brankáře číslo 1 v Rusku, z KHL se vrací Pöpperle!

Foto: hcsochi.ru

8. května 2015, 10:55

Václav Jáchim

Loni vzali jako brankářskou jedničku Rastislava Staňu, jenže toho vyřadily vážné zdravotní potíže. Poté představitelé Sparty vsadili na Filipa Novotného, k němuž těsně před lednovou uzávěrkou přestupů dorazil Jaroslav Janus. Teď je na světě další změna, klub z Holešovic se tentokrát nepouštěl do experimentů a vsadil na jistotu: Spartu posílí Tomáš Pöpperle, tedy chlapík, který v klubu vyrostl a později se do něj několikrát vracel.

Návraty jsou konkrétně čtyři, což je už docela vysoké číslo. Poprvé šel Pöpperle do Sparty po angažmá v NHL a u německých Eisbären Berlín. Další přesun směr česká metropole uskutečnil, jakmile ukončil roční angažmá v Plzni. No a třetí comeback proběhl před dvěma lety, pod křídly Sportovního Holdingu z pražského Lva.

Teď se český reprezentant hlásí do služby znovu, na rozdíl od minulé sezony má o působišti jasno hned na začátku května. Vicemistr světa 2006 se s vedením Sparty dohodl na obnovení spolupráce a měl by v klubu být brankářem číslo jedna pro nadcházející ročník.

Gólmanův návrat se uskutečnil po jednáních obou stran, která probíhala v minulých dnech. "Sparta oslovila Tomáše s nabídkou a posléze došlo k dohodě. Řešili jsme určité další varianty, hlavně v ruské KHL. Ale tam stále nebylo nic jasného, u jednoho týmu jsme nevěděli, jestli bude pokračovat v soutěži. Když se ozvala Sparta, Tomáš se rozhodl návrh přijmout. Roli sehrála i skutečnost, že je sparťan, v klubu to velmi dobře zná," informuje hráčův zástupce Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services.

Někdejší brankář Columbusu strávil letošní sezonu v HK Soči, u nováčka Kontinentální ligy si vedl výborně. Pöpperle se do dějiště olympiády 2014 stěhoval během loňského léta, zrovna v době, kdy jeho manželka přivedla na svět druhého potomka. Zkušený gólman se v novém prostředí rychle rozkoukal a posléze vydatnou měrou pomohl týmu k postupu do play off. "Existovala možnost, že by Tomáš v Soči pokračoval. Ale platí totéž co o jiných možnostech v Rusku. Všechno se prodlužovalo a Tomáš nechtěl čekat. Nabídka Sparty byla korektní a zajímavá, proto došlo k dohodě," dodává Sivek.

V Holešovicích tedy vyřešili klíčovou otázku prvního gólmana. Někde se objevila spekulace, že by mohl do Holešovic přijít lotyšský reprezentant Edgars Masalskis, ale tenhle úlet nešlo brát vážně. Elitní extraligový klub nejde do rizika ani do dalšího dobrodružství, místo zahraničních maskovaných mužů volí jistotu v brankáři, který na Spartě vyrostl. Klub má pro další sezonu nadále k dispozici i Filipa Novotného. Pokračovat naopak nebude Slovák Jaroslav Janus.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz