Sparťané po debaklu: Musíme úplně ve všem přidat, jinak prohrajeme 0:4

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

29. března 2016, 21:55

Adam Bagar

Věděli, že je čeká velmi těžký protivník, s nímž v sezoně sehráli velmi vyrovnaná utkání, ovšem takovou facku v úvodním semifinále rozhodně nečekali. Favorizovaná Sparta dostala od Plzně lekci, ze které se bude před středeční odvetou dost těžko oklepávat. Po více než čtrnácti letech totiž v domácím prostředí inkasovala sedm branek a prohrála vysoko 3:7. "Musíme přidat úplně ve všem," přiznává zklamaný útočník Michal Dragoun.

Plzeň vstoupila do střetnutí s ohromnou chutí. Favorita dokonale zaskočila, dlouho okupovala útočné pásmo a brzy se zaslouženě dočkala gólové odměny. Ta ji ještě víc nabudila a do první přestávky přidala další dvě branky. "Jestli chceme pomýšlet na postup, musíme přidat úplně ve všem, teprve pak se to může otočit na naši stranu. Pokud budeme hrát takto, tak to skončí 0:4 a budeme mít konec sezony," uvědomuje si Dragoun.

O tom, v jakém duchu se nesla úvodní dvacetiminutovka, svědčí rovněž střely na branku v poměru 4:14. "Hráli jsme opravdu hodně špatně," kroutí hlavou útočník Sparty. Ta se ve druhém dějství zvedla, Machovského zasypala sedmnácti pokusy, ale ke spokojenosti měla dál hodně daleko. "Chtěli jsme hrát trošku jinak, ale prostě když začnete špatně, tak se vám to pak strašně těžko nahazuje zpátky," přiznává dvaatřicetiletý hokejista.

Trpěli především sparťanští gólmani. Nejdřív Tomáš Pöpperle a vzápětí vystřídavší Danny Taylor, který šéfoval sparťanskému brankovišti od druhé třetiny. "Vůbec jsme jim nepomohli, proto také vypadali tak, že nic nechytili. Ale nebylo to vůbec o nich, je to o celém mančaftu, který musí makat. Už ve středu nás čeká další zápas a ten musíme začít úplně jinak," velí Michal Dragoun před druhou bitvou, do níž Sparta půjde s mankem.

Polášek: Drželi jsme s nimi krok snad jen deset minut ve druhé třetině

"Ale vůbec si nepřipouštíme, že by nás to mělo nějak poznamenat. Máme natolik zkušený tým, který už tohle v minulosti zažil, že to musíme zvládnout," domnívá se obránce Adam Polášek. Ten věří, že by sparťané mohli uplatnit rovněž zkušenosti ze čtvrtfinálové série se Zlínem. V ní nezvládli druhé utkání, ale potom se ohromně zvedli a dominovali. "Věřím, že i tentokrát přijde takové zlepšení," přeje si čtyřiadvacetiletý hokejista.

"Musíme ten špatný zápas hodit rychle pryč a ráno už přijít na trénink s čistou hlavou," má jasno Polášek. Podle něj Škoda předčila sparťany naprosto ve všem. "V soubojích, ve střelbě, snad jen deset, patnáct minut ve druhé třetině jsme s nimi drželi krok. Ale to nestačí," kroutí hlavou. A pozor si musí jeho tým dávat také na plzeňské přesilovky. "Mají je skvěle sehrané. Je vidět, že si v nich dost rozumějí," pokyvuje uznale sparťanský bek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz