Sprint se povedl, Králové souhlasili. Vítkovicím se upsal brankář Bartošák

Foto: manchestermonarchs.com

Byl to pořádný sprint, jednání skončila až krátce před nedělní půlnocí. Ale věc se podařila, brankář Patrik Bartošák nakonec posílí Vítkovice, které jsou jeho mateřským klubem. Loňský vítěz Calder Cupu čelí v zámoří obviněním z domácího násilí a dlouho nikde nechytal, po dohodě všech stran se proto přesunul do vlasti. A nakonec posílil Vítkovice. "Patrik podepsal víceletou smlouvou, týmu je okamžitě k dispozici," hlásí hráčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services.

Kariéra účastníka mistrovství světa dvacetiletých 2013 se zatočila po listopadovém incidentu, jehož okolnosti jsou předmětem vyšetřování. Stále není jasné, co se přesně přihodilo, zda všechno proběhlo tak, jak policii popsala tehdejší Bartošákova americká přítelkyně. Český gólman byl nicméně obviněn a vedením Los Angeles posléze suspendován.

"Patrik dlouho nikde nechytal, v podstatě ztratil skoro celý rok. Museli jsme situaci nějak řešit, a jsme rádi, že Kings dali souhlas k tomu, aby Bartošák mohl působit v Evropě. Ve smlouvě s Vítkovicemi je uvedena klauzule, že v příští sezoně neodejde Patrik do zámoří a dál bude chytat ve vítkovickém klubu," informuje Vůjtek.

Původně se zdálo, že jeho klient zamíří jinam. "Objevily se nabídky ze Zvolena a Skalice, mluvili jsme s Libercem. Ale Patrik vyrostl ve Vítkovicích, někde potřebuje začít, nakonec došlo k dohodě," připomíná agent. Podpis kontraktu proběhl v neděli večer, zároveň bylo nutné ještě potvrdit uvolnění ze strany Králů a získat hráčovu transferkartu. Povedlo se, proces byl završen včas před koncem přestupního termínu.

Vítkovice na tom nejsou v Tipsport extralize optimálně, poslední výsledky je posunuly na dvanáctou příčku - jen pět bodů od pozice, která po skončení skupiny o udržení vede do baráže. Bartošák vytvoří konkurenci s jinými gólmany Kántorem a Dolejšem, pro začátek se patrně rozchytá v některém klubu WSM Ligy. Podle dostupných informací by měl hostovat v Šumperku.

Z pohledu NHL mají Vítkovice pro Los Angeles status farmy, další rok dle zmíněné klauzule stráví Bartošák také v mateřském týmu. Ale stále perspektivní brankář zatím nekouká nikterak daleko. "Pro Patrika je důležité, aby začal pravidelně chytat a dál neztrácel týdny či měsíce nečinností. K jeho případu se po dohodě s právníky já ani on nebudeme vyjadřovat. Patrik přišel o možnost zabojovat o NHL, ale život jde dál, všechno má před sebou. Podobné problémy měli i jiní hokejisté a dokázali se z toho dostat. Sám věřím, že Bartošák ještě neřekl poslední slovo. Že si sen dostat se do NHL splní," uzavírá Vůjtek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz