Stach v září zářil. Kdo další se dostal do sestavy měsíce WSM Ligy?

David Stach se po rekordní sezoně, v níž zaznamenal fenomenálních 91 bodů, upsal Plzni. | Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

3. října 2015, 8:00

Marek Hedbávný

WSM Liga, druhá nejvyšší hokejová soutěž v České republice, má za sebou devět kol. A že se toho během nich událo opravdu hodně! V Jihlavě sbírá ostruhy talentovaný Jakub Škarek, na Kladně se mezi opory zařadil David Stach, Slavii táhne ofenzivní duo Markovič - Robinson a Motor se stejně jako loni spoléhá na útok Nouza - Straka - Heřman. A zatímco v Přerově se slaví, v Prostějově zavládl mírný pesimismus. Pojďme si dění v uplynulém měsíci přiblížit tak, jak jej viděla redakce hokej.cz. Tedy trochu subjektivním pohledem.

Hráč měsíce září podle hokej.cz

David Stach (Rytíři Kladno)
Z nadprůměrného prvoligového hráče se z Davida Stacha stává hvězda soutěže. Třiadvacetiletý forvard je mozkem druhé útočné formace ve složení Rudovský - Stach - Bílek a s dvanácti kanadskými body vévodí klubovému bodování. Hraje s obdivuhodným přehledem a nenechává se zbytečně vylučovat. Jak se mu bude dařit ve zbytku soutěže?

Kam až to ve své kariéře David Stach dotáhne? Našlápnuto má slušně.

Kam až to ve své kariéře David Stach dotáhne? Našlápnuto má slušně. | Foto: Benyho galerie

Sestava měsíce podle hokej.cz

B, Alexandr Hylák (HC Slavia Praha)
Alexandr Hylák, předsezonní akvizice z Košic, byl v září nejvytěžovanějším gólmanem WSM Ligy. Během 555 minut inkasoval pouze patnáctkrát, drží si tak skvělé statistiky - průměrně lapí 94,51% střel a inkasuje jen 1,62 gólu na zápas. Z devíti odchytaných duelů navíc dovedl hned sedm do vítězného konce. Zkrátka a dobře, po celý měsíc si držel stabilní výkonnost a je jedním z hlavních důvodů, proč je Slavia na čele tabulky.

O, Roman Vráblík (ČEZ Motor České Budějovice), 3+5
Českobudějovický Roman Vráblík patří k individuálně nejlépe vybaveným bekům soutěže. Důkazem budiž jeho skvělé statistiky. Se třemi brankami je nejčastěji skórujícím zadákem soutěže, s osmi body pak jejím 2. nejproduktivnějším obráncem. Navíc nehraje špatně ani dozadu, o čemž svědčí výborná bilance +/- (+7) a jen čtyři trestné minuty.

O, Angel Krstev (HC Stadion Litoměřice), 0+10
Momentálně nejlepším nahrávačem ze všech prvoligových hokejistů je litoměřický Angel Krstev. Bývalý reprezentační hokejista je zároveň i nejproduktivnějším zadákem WSM Ligy. Ačkoliv jsou Litoměřice v dolní polovině tabulky, má zadák s bulharskými předky solidní statistiku +/- (+4).

LK, Jaroslav Markovič (HC Slavia Praha), 6+6
Nathan Robinson a Jaroslav Markovič byli opravdu skvělými kaufy. Oba dělají svou výjimečnou technikou problémy všem prvoligovým obráncům. Slovák Markovič bodoval v sedmi zápasech v řadě (2. až 8. kolo) a byl střelcem důležitých branek.

C, David Stach (Rytíři Kladno), 4+8
Více viz hráč měsíce.

PK, Vlastimil Dostálek (HC ZUBR Přerov), 9+2
Vlastimil Dostálek je velmi příjemným překvapením začátku sezony. Teprve jednadvacetiletý forvard si po devíti kolech drží úctyhodnou bilanci jednoho gólu na zápas a s náskokem dvou tref na Miloslava Čermáka vévodí ligové tabulce střelců.

Tým měsíce podle hokej.cz

HC ZUBR Přerov
Nováček WSM Ligy vstoupil do základní části v opravdu velkém stylu. V prvních pěti kolech prohrál jen jednou a už od začátku soutěže se drží v horní polovině tabulky. Zubři jsou nebezpeční hlavně v domovské MEO Aréně. Tu zatím dobyl jen Šumperk. Ostatním pěti celkům, včetně Českých Budějovic, se to nepovedlo.

Po devíti kolech je Přerov na čtvrtém místě. Kdo si však pamatuje sezonu 2013/2014, tak moc dobře ví, že umístění v tabulce ani ne po čtvrtině soutěže zdaleka nic neznamená. Beroun ve zmiňovaném ročníku ligu dokonce vedl, ale o pár měsíců později potupně sestoupil. Zubři tedy musí zůstat nohama na zemi.

Foto: Jiří Miklas

Překvapení měsíce podle hokej.cz

Jakub Škarek (HC Dukla Jihlava)
Jihlavský start do soutěže není ideální. Jedno z mála pozitiv je výkonnost Jakuba Škarka. Na to, že šestnácté narozeniny oslaví až 10. listopadu, chytá výborně. Počíná si klidně a nechybuje. Po šesti zápasech, které zatím odchytal, si drží úspěšnost zákroků na 92,71 procentech. V Prostějově dokonce udržel své první čisté konto v seniorském hokeji.

Foto: Josef Plechatý, hcdukla.cz

Zklamání měsíce podle hokej.cz

LHK Jestřábi Prostějov
Podle jmen má Prostějov jednu z nejsilněších ofenziv celé soutěže. Jenže po devíti zápasech jsou Jestřábi s pouhými šestnácti trefami nejméně skórujícím celkem WSM Ligy. I v úspěšnosti přesilových her jsou Hanáci poslední. Není divu, vždyť svěřenci Kamila Přecechtěla využijí jen 8 procent početních výhod. Odpovídá tomu i postavení v tabulce, v níž jsou Moravané až jedenáctí. Potenciál se však v Jestřábech ukrývá velký. Panika tedy zatím není na místě.

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Hráči jednotlivých kol podle hokej.cz

» 1. kolo: Marek Schwarz (HC Benátky nad Jizerou)
» 2. kolo: Ondřej Havlíček (HC Most)
» 3. kolo: Karel Vejmelka (SK Horácká Slavia Třebíč)
» 4. kolo: Marek Račuk (SK Kadaň)
» 5. kolo: David Stach (Rytíři Kladno)
» 6. kolo: Šimon Hrubec (AZ Havířov)
» 7. kolo: Jaroslav Markovič (HC Slavia Praha)
» 8. kolo: Šimon Hrubec (AZ Havířov)
» 9. kolo: Juraj Šimboch (HC ZUBR Přerov)

Ohlédnutí za jednotlivými koly

» 1. kolo: Fenomenální zákrok Vejmelky, hráčem 1. kola Schwarz
» 2. kolo: Debut patnáctiletého Škarka, 1143 diváků v Edenu a nové posily

» 3. kolo: Tři neuznané góly Slavie, Tomáškovo sólo a Šindelářův den blbec

» 4. kolo: Mizérie Jestřábů, 14 ran Slavie a zaplněná Budvar Aréna

» 5. kolo: Šikula Stach, poloprázdný Eden a zlomyslná hokejka

» 6. kolo: Hrubcova měsíční chůze a omluva za blamáž

» 7. kolo: V Jihlavě roste hvězda, Prostějov se loučil s legendou

» 8. kolo: Vzpomínka na patrona, Hrubec v posilovně a borec Straka

» 9. kolo: Vojtkovo sbohem, sushi na Slavii a famózní Stach

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz