Stanislav Neckář zamířil do Södertälje

Novou poislou švédského Södertälje se stane Stanislav Neckář. Devětadvacetiletý obránce podepsal s účastníkem elitní soutěže smlouvu do konce sezony. Má tedy konečně jasno, v klubu navíc rozšíří stavy českých a slovenských krajánků. Do stejného týmu totiž na sklonku léta zamířil také útočník Petr Leška. V Södertälje pokračuje rovněž brankář Rastislav Staňa, který tam našel útočiště už během výluky NHL v minulé sezoně.

"Musím přiznat, že jsme s klubem jednali poměrně dlouho. Napřed měli zájem, potom jakoby ne, pak zase ano. Ve čtvrtek se celou záležitost podařilo dotáhnout," prozradil Neckářův zástupce Jaromír Henyš mladší v rozhovoru pro hokej.cz. Neckář podepsal smlouvu na jednu sezonu. Do klubu nastoupí ještě před zahájením nového ročníku švédské elitní soutěže, která začíná příští týden.

Mistr světa 1996 a vítěz Stanley Cupu z roku 2004 Neckář neměl o své budoucnosti dlouho jasno. Hovořilo se o možnostech angažmá v Rusku, jeden čas se zdálo, že se vrátí do Českých Budějovic, za které tento odchovanec jihočeského klubu v minulé sezoně nastupoval v první lize.

"Zkoušeli jsme i Finsko, Čechy, Německo, Švédsko, ale když jsme zvážili všechny možnosti, Södertälje z toho vyšlo nejlépe," pokračuje Henyš. "Stanislav tam bude určitě spokojený a díky přítomnosti Lešky se Staňou nebude ani sám."

Vedle Neckáře získal švédský tým dalšího zadáka Henrika Petrého, který naposledy působil v Mora. Ten jde do Södertälje zatím na zkoušku, s Neckářem se však napevno počítá. "Je to stabilní, fyzicky dobře vybavený obránce s velkými zkušenostmi z NHL. Věřím, že našim zadním řadám pomůže," komentoval příchod českého hráče generální manažer Mats Hallin na internetové stránce klubu.

Neckář působil v zámořské soutěži deset sezon. Postupně oblékal dres Ottawy, New York Rangers, Phoenixu, Nashvillu a Tampy Bay. V sestavě celku Lightning byl i při jeho loňském triumfu ve Stanleyově poháru.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz