Startuje čtvrtfinále ELSD: Dynamo jde na Oceláře, Kometu čeká Hradec

Foto: Vít Novák, hc-kometa.cz

V osmifinále play off NOEN Extraligy staršího dorostu slavila postup kompletní osmička nejlepších týmů z dlouhodobé části. Ta se teď porve o semifinále, přičemž hrát se bude už pouze na dvě vítězná utkání. Úřadující šampión z brněnské Komety změří síly s hradeckým Mountfieldem a favorizované pardubické Dynamo narazí na třinecké Oceláře. Další dvojice tvoří jihlavská Dukla s karlovarskou Energií a Plzeň s Chomutovem. Čtvrtfinále startuje už dnes a potrvá nejpozději do soboty 11. března.

HC DYNAMO PARDUBICE – HC OCELÁŘI TŘINEC

Dynamo jde do čtvrtfinále proti Ocelářům s jasným cílem zvládnout lépe vstup do série, který se mu proti Rytířům vůbec nepodařil. "Šli jsme z prvního místa, byli jsme obrovsky motivovaní a možná jsme soupeře lehce podcenili. To se nám vymstilo," říká trenér Michal Mikeska. Jeho svěřenci se však z debaklu 2:8 rychle oklepali a po třech triumfech v řadě slavili postup.

"Série s Kladnem přinesla hodně záludností a tvrdé hry, proti Třinci už očekávám pěknou sérii. Soupeř hraje velmi dobře a je technicky velice zdatný. Ale my máme sílu v útoku," ví Mikeska. Pardubičtí mladíci neradi vzpomínají na poslední domácí duel s Oceláři, v lednu jim podlehli 2:9. Slezané vystavili stopku Liberci, přestože pokaždé byli střelecky pasivnější.

HC KOMETA BRNO – MOUNTFIELD HK

Kromě vítěze základní části začal osmifinále porážkou také úřadující šampión z Brna. "Myslím, že jsme první střetnutí neodehráli špatně, ale bohužel jsme na něj nebyli připraveni hlavami. Svou roli možná hrálo také lehké podcenění," myslí si brněnský kouč Jan Zachrla. Kometa však sérii s Mladou Boleslaví zvládla a podobně jako Pardubice vyhrála následující tři utkání.

"Je to pouze první krok, ty složitější nás čekají. Kluci ještě mají před sebou zápasy, ve kterých musí předvést to nejlepší, co v nich je," ví Zachrla. Další překážkou bude Hradec Králové, který na úvod smetl Spartu. "Je to jenom dobře, že jsme nabrali síly na další sérii, která bude určitě těžká. Jen mě mrzí, že to bude na dva vítězné zápasy," hlásí bývalý útočník Libor Pivko.

HC DUKLA JIHLAVA – HC ENERGIE K. VARY

V boji o titul se musí počítat také s Jihlavou, která do play off vstoupila skvěle a proti pražské Slavii slavila postup v nejkratším možném čase. Teď se proti Dukle postaví Karlovy Vary, které zničily Zlín. "Musíme hrát jako tým. Jeden za druhého, blokovat střely a nevypustit ani metr," velí gólman Daniel Šťastný, jenž se nedávno právě proti Energii blýskl gestem fair play.

"Na soupeře bude platit bojovnost, nasazení a obětavost. V play off se nehraje hezký hokej, musíme hrát účelně a jednoduše. Nemůžeme se ohlížet na předchozí zápasy, play off je jiná liga," říká lodivod Štěpán Moravec. A jak vidí čtvrtfinále karlovarský Otakar Šik? "Na soupeře se důkladně připravujeme. Bude záležet jenom na nás, jestli se nám podaří postoupit."

HC PLZEŇ 1929 – PIRÁTI CHOMUTOV

Jako jediná postoupila až v rozhodující páté bitvě Plzeň, která po fantastickém závěru vystavila stopku Vítkovicím. I díky Jakubu Pourovi, který v osmifinále nastřílel šest gólů. "Z kluků spadl obrovský balvan. Byli krok od vyřazení, ale zvládli to. Teď už mohou s čistým štítem vyrazit na Chomutov," líčí kouč Michala Straka k sérii, která by měla být ze všech nejvyrovnanější.

Indiáni si s Piráty zopakují loňskou čtvrtfinálovou bitvu. V ní byli úspěšnější Severočeši, kteří vydřeli postup ve třech zápasech. "Bude to těžký soupeř, což potvrzuje, že s ním letos máme negativní bilanci. Plzeň je v útoku dost silná a hraje agresivní hokej, s tím se musíme srovnat," ví kouč Miroslav Buchal, jenž po incidentu na jihu Čech vyřadil z kádru Davida Černého.

Program čtvrtfinále NOEN ELSD

Úterý 7. března – 1. zápasy:
18:30 HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec
18:00 HC Kometa Brno – Mountfield HK
18:00 HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary
17:00 HC Plzeň 1929 – Piráti Chomutov

Čtvrtek 9. března – 2. zápasy:
18:00 HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice
18:00 Mountfield HK – HC Kometa Brno
18:00 HC Energie Karlovy Vary – HC Dukla Jihlava
17:30 Piráti Chomutov – HC Plzeň 1929

Sobota 11. března – 3. zápasy:
14:00 HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec
12:30 HC Kometa Brno – Mountfield HK
12:00 HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary
13:30 HC Plzeň 1929 – Piráti Chomutov

Termíny semifinále: 14., 16. a případně 18. března
Termíny finále: 21., 23. a případně 25. března

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz