Startuje liga sledge hokejistů. S novým názvem, osmi týmy i návratem play off

Foto: Jaroslav Kvapil

23. září 2016, 15:16

Martin Voltr

O předposledním víkendu v září se hlásí o slovo česká soutěž sledge hokejistů, která startuje prvními dvěma koly na čtyřech stadionech. Do sezony 2016/17 vstupuje s novým oficiálním názvem E.P.C. Management Česká sledge hokejová liga, změn doznal rovněž počet účastníků a také formát vyvrcholení soutěže. Jedno se však nemění – titul obhajují hokejisté Zlína, kteří budou útočit na mistrovský hattrick.

Zlín je aktuálním vládcem české ligové scény. Předloni si ve finálové sérii poradil s Pardubicemi, loni přemohl v superfinále Karlovy Vary 2:1. Přípravu na novou sezonu si znovu zpestřil LAPP Cupem, tradičně nejkvalitnějším mezinárodním turnajem na české půdě, a v konkurenci šesti soupeřů sahal po medaili. Nakonec však skončil čtvrtý. Obhájce vstoupí do ligy sobotní bitvou v Litvínově, v neděli ho čeká prestižní repríza finále (na snímku) na půdě Žraloků v západočeském Ostrově.

Zatímco loňského ročníku se účastnilo rekordních 10 týmů, letos je startovní pole o dva účastníky chudší. Červenou totiž dostaly zahraniční kluby z Dolného Kubína a Vídně. Osm celků se v základní části utká dvakrát každý s každým, celkem je tak na programu 14 kol po čtyřech zápasech.

Dlouhodobá fáze soutěže vyvrcholí 22. ledna 2017, poté se na scénu po roční pauze vrátí klasické play off. Do něj postoupí nejlepší čtyři týmy, které se systémem 1–4 a 2–3 nejprve utkají v semifinále, poté budou následovat bitvy o medaile. Všechny série se hrají na dvě vítězná utkání, přičemž první utkání se hraje na půdě hůře postaveného týmu po základní části, druhé a případné třetí pak na půdě lépe postaveného týmu.

Ale pozor – ani pátý až osmý celek nebudou mít po sezoně. Čekají je premiérové boje o konečné umístění, hrané stejným vyřazovacím systémem jako play off: 5–8 a 6–7, následně pak série vítězů a poražených.

Nový mistr E.P.C. Management České sledge hokejové ligy bude znám nejpozději 19. března 2017. O zajímavé souboje mezi mantinely však rozhodně nebude nouze ani během celého roku. Do soutěže se totiž zapojí i legionáři z dalších evropských zemí, jako jsou Slovensko, Rakousko, Německo, Polsko, ale dokonce i Itálie nebo Švédsko.

1. a 2. kolo E.P.C. Management České sledge hokejové ligy

sobota 24. září:
15:00 SOHO Olomoučtí Kohouti – Motor sledge České Budějovice
16:15 SHK Mustangové AUTO IN (Pardubice) – HC Sparta Praha sledge hokej
17:00 HC Litvínov – SHK LAPP Zlín
18:45 SKV Sharks Karlovy Vary – HC KES Studénka

neděle 25. září:
10:00 HC Litvínov – HC KES Studénka
11:45 SKV Sharks Karlovy Vary – SHK LAPP Zlín
19:00 SOHO Olomoučtí Kohouti – HC Sparta Praha sledge hokej
20:00 SHK Mustangové AUTO IN – Motor sledge České Budějovice

Kompletní rozlosování základní části »

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz