VIDEO: Sledge hokejisté Zlína po finálovém obratu obhájili český titul

Foto: Jaroslav Kvapil

22. března 2016, 8:24

Martin Voltr

Mistrovský titul české sledge hokejové ligy znovu po roce patří Zlínu! SHK LAPP v domácím superfinále s Karlovými Vary otočil nepříznivý průběh dvěma góly během 36 sekund, po vítězství 2:1 obhájil loňské zlato a soutěž ovládl potřetí v historii. Bronzové medaile vybojovali hokejisté Pardubic, kteří zdolali pražskou Spartu 2:1 po prodloužení.

Sledge liga odehrála právě skončenou sezonu v kompletně novém formátu. Vlivem nárůstu počtu účastníků na deset prodloužila základní část, naopak místo play off zařadila přímo souboje o medaile hrané na jeden zápas. O mistrovi tak poprvé rozhodovalo superfinále, které v neděli 20. března hostila zlínská PSG aréna.

Žraloci z Karlových Varů se v souboji o zlato ujali vedení, když těsně před první přestávkou využil přesilovou hru Michal Geier. I domácímu týmu ale pomohla početní výhoda, ve 25. minutě vyrovnal Zdeněk Šafránek a jen o 36 sekund později otočil skóre David Palát. Karlovarští ještě v závěru zkusili power play, jenže srovnat se jim nepodařilo.

Zlín tak slaví po letech 2012 a 2015 třetí titul ve své historii, Vary si oproti loňsku polepšily o jednu příčku. Moravský celek převzal rovněž trofeje pro vítěze základní části a cenu fair play za nejnižší počet trestných minut. Za celou sezonu jich nasbíral pouze 40. Zlínský Zdeněk Hábl ovládl s 59 body ligovou produktivitu a vešel se také do all-star výběru soutěže.

Už o den dřív, tedy v sobotu, se v Neratovicích rozhodlo o držitelích bronzu. Na úvodní gól se čekalo téměř dvě třetiny, skóre otevřel pardubický tahoun a německý reprezentant Bernhard Hering. Za domácí Spartu vyrovnal ve 41. minutě Zdeněk Krupička, jenž poslal utkání do prodloužení. To ale znovu patřilo Heringovi, který po dvou minutách drama ukončil svou druhou brankou a loni stříbrným Mustangům zajistil třetí místo. Zato Pražané zůstali podruhé v řadě těsně pod stupni vítězů na nepopulární čtvrté příčce.

finále:
SHK LAPP ZLÍN – SKV SHARKS KARLOVY VARY 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Šafránek (Z. Hábl, Fojtík), 26. Palát (Fojtík) – 15. Geier (Wágner).
Rozhodčí: Wesley – Hradil, Mikeš.
Vyloučení: 1:3.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 18:13 (5:9, 8:2, 5:2).
Diváci:
300.
SHK LAPP Zlín: Matoušek – Julina, Z. Hábl, Fojtík, Palát, Stodůlka, Šafránek, D. Hábl, Slováček.
SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Hrbek, Nejedlý, Wágner, M. Geier, Forgo, Berger, Karafiát, Kovářík, Haas, Schneider, Janko.

zápas o 3. místo:
HC SPARTA PRAHA SLEDGE HOKEJ – SHK MUSTANGOVÉ AUTO IN 1:2 po prodl. (0:0, 0:1, 1:0 – 0:1)

Branky: 41. Z. Krupička – 29. a 48. Hering.
Rozhodčí: Bergmann – Gregor, Čáp.
Vyloučení: 2:0.
Bez využití.
HC Sparta Praha sledge hokej: Vápenka – Zapletal, J. Krupička, Z. Krupička, Raul, Novotný, Frolík, Zikmund, Nachtigalová.
SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Štěpják, J. Kubeš, P. Kubeš, R. Buhr, Kolek, Michalec, Horníček, V. Buhr, Hering, Doležal, Kořínek, Chudomský.

Konečné pořadí sledge hokejové ligy

1. SHK LAPP Zlín
2. SKV Sharks Karlovy Vary
3. SHK Mustangové AUTO IN (Pardubice)

4. HC Sparta Praha sledge hokej
5. Bencont Dolný Kubín
6. Vienna Warriors
7. HC Studénka
8. SKV Králové České Budějovice
9. SOHO Olomoučtí Kohouti
10. HC Litvínov

Další ocenění

Vítěz základní části: SHK LAPP Zlín
Cena fair play: SHK LAPP Zlín (40 trestných minut)

Nejproduktivnější hráč: Zdeněk Hábl (Zlín) – 59 bodů (19+40)
Nejlepší střelec: Martin Joppa (Dolný Kubín) – 38 gólů
Objev sezony: Pavel Doležal (Pardubice)

Nejužitečnější hráči – neklasifikovatelní (bez postižení): Jan Zapletal (Sparta Praha), Pavel Julina (Zlín), Jiří Forgo (Karlovy Vary)

All-star tým sledge ligy

Brankář: Jan Matoušek (Zlín)
Obránci: Zdeněk Hábl (Zlín), Pavel Kubeš (Pardubice)
Útočníci: Michal Geier (Karlovy Vary), Martin Joppa (Dolný Kubín), Bernhard Hering (Pardubice)

 

Autor: Jaroslav Kvapil

Zveřejnil(a) Sledge hockey club LAPP Zlín dne 20. březen 2016

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz