Šťastný Zacha: Doufal jsem, že si mě New Jersey vybere. Těší se na Eliáše

27. června 2015, 12:35

Adam Bagar

Velká naděje českého hokeje bude z letošního draftu NHL odjíždět maximálně spokojena. Pavla Zachu si už jako šestého hráče v pořadí vybrali zástupci New Jersey, kde se už na přípravném kempu střetne mimo jiné s dalším Čechem Patrikem Eliášem, kterého před dlouhými dvanácti lety požádal o společné foto se Stanley Cupem. "Vezmu ho s sebou na kemp a poprosím ho o podpis," prozrazuje osmnáctiletý útočník v rozhovoru pro deník New York Post.

A jak se vůbec tehdy šestiletý mladík Zacha přimotal k Patriku Eliášovi? "Když v roce 2003 vyhrál Stanley Cup, tak ho přivezl domů do Česka a jeho rodné Třebíče. Tam jsem hrál za mládežnický tým," připomíná Pavel Zacha své působení na Vysočině. "A právě od té doby mám fotku, kde jsem společně s ním a pohárem," doplňuje osmnáctiletý mladík, jenž svou cennou fotografii plánuje vzít na tréninkový kemp Devils.

"Ani nemohu popsat, jak moc jsem šťastný!"

Na něm pochopitelně moc touží uspět a zahrát si už v sezoně 2015-16 nejslavnější soutěž světa. Přesto si moc dobře uvědomuje, že ho čeká ještě hodně práce. "Uplynulý rok v OHL mi hodně pomohl. Hrál jsem proti takovým špičkovým hráčům jako jsou Connor McDavid a dalším. Ale zároveň mě čeká ještě spousta práce, abych si s takovými hráči, jako je Patrik Eliáš, mohl zahrát," má jasno talentovaný útočník Zacha.

Nejlepší Evropan letošního draftu si slavnostní večer na Floridě maximálně užíval a dlouho ani nemusel napjatě vyčkávat, kdy zazní jeho jméno, na pódiu se totiž představil jako šestý v pořadí. A zářil radostí. "Už pohovory s Devils byly fajn, přesto jsem stále překvapený. Ani nemohu popsat, jak moc jsem šťastný. Moc jsem doufal, že si mě právě vybere právě New Jersey," přiznává spokojená šestka letošního draftu NHL.

Loni byl nejlepším Čechem Jakub Vrána, jehož si vybral Washington jako třináctého hráče v pořadí. Už to byl velký úspěch, ale šesté místo, to je jiná káva. Nestává se tak často, aby český hokejista byl na draftu tak vysoko. Naposledy se tak stalo v roce 2003, kdy také jako šestý v pořadí šel na řadu útočník Milan Michálek. "Snažím se hrát fyzický hokej, v čemž je možná moje největší síla," líčí šikovný bruslař se skvělou střelou.

Každý mladý hráč má svého idola, kterého by chtěl jednou napodobit. A výjimkou není ani vytáhlý útočník Pavel Zacha. "Kdybych měl jmenovat nějakého hráče, tak bych rád hrál tak jako Ryan Getzlaf. Hraje dobře na obou koncích kluziště, je velký a silný," pokyvuje uznale osmnáctiletý mladík, který mimochodem umí výborně anglicky a před zámořskými novináři si počíná naprosto suverénně. Jako ostřílený harcovník.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz