Štich chtěl bitku, Duda odmítl! Udělal na mě jen baf, soptí bek Slavie

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Zápasy play out a nuda? Ale kdepak. Duel Slavie s Karlovými Vary nabídl nečekaně zajímavý hokej se spoustou branek, osobních soubojů, málem došlo i na bitku. Energie se rve o to, aby unikla baráži, Slavia zase sbírá sebevědomí před klíčovými zápasy sezony. Také proto sem tam létaly jiskry, zejména tedy mezi Davidem Štichem a Radkem Dudou (na snímku). K první kontroverzi došlo ve druhém dějství, kdy útočník Energie srazil Šticha. Už tehdy bek domácích vyzýval Dudu k bitce.

Leč marně, Duda zůstal v klidu. "Nevím, co k tomu říci. Kdyby byl chlap, tak bychom si to hned vyříkali po tom prvním zákroku, kdy mě tam vzal hlavou na mantinel. Neudělal jsem nic zákeřnýho, prostě jsem ho vyzval. On nešel," říká Štich. Odmítá, že by v sobě měl touhu po pomstě.

"Ten faul mu za zlý nemám. Zákrok byl, já tam šel. On je stejný, taky by dotyčného vyzval na odplatu. Dali by nám dvojku a šli bychom si sednout, ani jeden bychom neoslabili mužstvo! Ale on se zblízka podíval a udělal na mě baf jako nějakej malej školáček. A pak začal ujíždět," popisuje Štich.

Štich: Jako devítiletej kluk mi říkal, že za stavu 4:2 to nemá cenu

Štich poté pustil emoce z hlavy, nicméně nezapomněl. "Párkrát jsme se od té doby na ledě potkali, proběhla nějaká slova. Ale že bych šel vyloženě po něm, to vůbec! Byla by moje chyba, kdybych zbytečně oslaboval mužstvo," hlásí. Už se zdálo, že je rozepře zapomenuta, ovšem v 56. minutě spor vyvrcholil. "Za stavu 4:2 tam dvakrát padl na led, takže jsem Dudu vyzval znovu. A on mi jako devítiletej kluk říkal: za takového stavu už to nemá cenu. Tohle je zbytečné komentovat!" kroutí hlavou Štich.

"Shodil jsem rukavice, protože jsme věděli, že oba půjdeme do šaten. Ale já nevím, asi měl v kalhotech."

Výměna názorů proběhla pouze verbálně. Štich pak znovu ukázal, že se chce bít. "Já Dudovi něco řekl, hodili jsme se do slovní hříčky. Myslel jsem, že bude chlap, půjde na led a udělá něco pro diváky, aby měli two man show. Pak jsem shodil rukavice, protože jsme věděli, že oba půjdeme do šaten. Ale já nevím, asi měl v kalhotech... Na nic nedošlo," konstatuje.

Rozhodčí Hodek se Součkem dali oběma kohoutům desítku za nesportovní. Jelikož Duda už v zápase jeden osobní trest koupil za zmíněný faul na Šticha, byl z toho flastr do konce utkání. "Oba jsme ty desítky měli za řeči. Rozhodčí se báli, že po sobě půjdeme, tak aby se to nevyhrotilo. Raději nás poslali svlíkat." Poloprázdný Eden, kde duel sledovala nejnižší návštěva letošní extraligové sezony, solidně bouřil. Něco takového by člověk čekal spíš v play off.

Duda: Jestli se chce rvát, můžeme si jít zasparovat do provazů

Jenže zápas náboj měl. Hlavně pro hosty. "My hrajeme o hodně. O všechno! Nemůžeme se koukat, jestli se někdo šetří nebo ne. Máme své play off a zajímá nás jenom to, abychom vyhrávali," reaguje Radek Duda. Bojovník Energie si se Štichem nic nedaroval, bitku ovšem odmítl. "David byl přemotivovanej. Trošku mě provokoval, mě spíš mrzí, že to nevidí rozhodčí. Chápu, že Štich dělá svou práci, ale odsud posud," říká nejprve.

Ve druhé třetině byl slávistický zadák vzteklý poté, co ho Duda poslal zezadu na mantinel. V závěru pro změnu soptil po akci, kdy domácí Dudu srazili a ten zůstal ležet na ledě. "Byl tam na mě faul. Kluci to prostě neviděli, stane se," povídá s nadhledem. Když posléze odjel na střídačku, vyslechl si od Šticha pár peprných hlášek. Tedy patrně - ruchové mikrofony na dresu neměli. Štich pak Dudu znovu vyzýval na bitku, ani tentokrát se nedočkal.

"Jít do bitky, to si se svým jménem nemůžu dovolit. Ať se na mě David nezlobí, ale musí si provokovat hráče ze čtvrtý lajny."

Proč? "Samozřejmě jsem viděl Pepu Beránka, jak to tam hecuje, aby mě šel Štich provokovat. Ale pro nás není čas dávat si svoje ego, s kým se kdo chce porvat. Máme jednu misi - a to je vyhrát zápas. Zachránit Energii v extralize!" vysvětluje. "Jít do bitky, to si se svým jménem nemůžu dovolit. Ať se na mě David nezlobí, ale musí si provokovat hráče ze čtvrtý lajny. Jestli se chce rvát - OK, můžeme si jít zasparovat do provazů. S tím nemám problém," vzkazuje.

Ačkoli si ani jeden z nich nebouchl, rozhodčí udělili dva osobní tresty. Jeden z dvojice hlavních Pavel Hodek stál při situaci blízko a zřejmě dobře slyšel, co létá vzduchem. Bít se chtěl jen Štich, Duda ne. "Já nic neříkal. Jenom jsem stál a on na mě ječel," hlásí útočník Energie. Blíž situaci rozebírat nehodlá. "V den zápasu je těžké se k tomu vyjadřovat," omluví se závěrem..

Sestřih utkání Slavia Praha – Karlovy Vary

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz