Suchánek o ataku na Machalu i debaklu: Od nás to byla sra**a

Foto: rytirikladno.cz

22. prosince 2021, 9:17

Michal Luxa

Rychle rozhodnutý výsledek přineslo střetnutí mezi Kladnem a Hradcem Králové. Východočeši vstoupili do zápasu ve velkém stylu a už v úvodní dvacetiminutovce nasázeli Rytířům šest branek. Dál se ale hrálo velmi důrazně, což přineslo také dva vyšší tresty. Nejprve pod sprchy zamířil Bohumil Jank, jehož o malou chvíli později napodobil Nicolas Hlava. Po souboji těžko hledal slova zkušený Jakub Suchánek.

„Bude se to asi lehce hodnotit. Utkání se totiž účastnil jenom jeden tým a bohužel výsledek je takový, jaký je. Víc k tomu ani moc říct nejde,“ krčil rameny Jakub Suchánek.

„Sami jsme si zápas posrali, tak jsme si kalich hořkosti vypili až do dna. Dohrát se to muselo, ale proč se to dostalo až do takového stavu, tak za to si můžeme jenom my,“ hodnotil střetnutí kladenský obránce.

„Je to super a konečně jsme měli dobrý start do zápasu,“ vypálil bez váhání Aleš Jergl.

„Měli jsme tři porážky za sebou a určitě jsme to chtěli odčinit. Myslím, že se nám to povedlo,“ rozplýval se nad skvostným začátkem.

„Sami jsme si zápas posrali, tak jsme si kalich hořkosti vypili až do dna."

V sestavě Rytířů se neobjevila největší hvězda týmu. Jaromír Jágr se objevil pouze na střídačce, kterou ještě v průběhu první třetiny opustil. „Náš výkon naštval asi více lidí, než jenom pana Jágra,“ litoval bezprostředně po zápase sedmatřicetiletý bek.

Ačkoliv výsledek byl rozhodnutý u po první třetině, tak v té následující se začalo hrát pořádně od podlahy. Běžela pětadvacátá minuta, když si Bohumil Jank našel ve středním pásmu Ondřeje Machalu, jenž přijel jako třetí do souboje a trefil domácího útočníka do hlavy. O deset minut později dohrával souboj v rohu kluziště také Nicolas Hlava, také jeho odeslali arbitři předčasně do kabin.

„Bohužel jsem zákrok na Machalu neviděl. V prvním momentu jsem ani nevěděl, kdo to je. Viděl jsem tam Bohouše (Bohumil Jank pozn. red.), který má sklony k hraničním zákroků. Ani nevím, zda to bylo nebo nebylo čisté, ale asi dostal na hlavu. Ale říkám, přesně jsem to neviděl, přesto jsem si našel Bohouše. Zápas dopadl špatně i pro Machyho a doufám, že bude v pořádku,“ vysvětloval urostlý Jakub Suchánek, jenž jel mstít kamaráda.

„Doktor říkal, že má otřes mozku, ale Machy ještě než odjel do nemocnice, tak začal vnímat. Další zprávy zatím nemám,“ uvedl na tiskové konferenci hlavní trenér Kladna David Čermák.

„Bylo to ostřejší, ale to k hokeji bohužel patří. Možná některá vyloučení byla zbytečná, ale co se dá dělat. Hlavně, že jsme všichni zdraví,“ uvědomoval si útočník Mountfieldu.

Hlavní postavou zápasu se stal Ahti Oksanen, který zaznamenal tři kanadské body, za dva góly a jednu asistenci. Avšak zdárně mu sekundoval Aleš Jergl, jenž se do statistik zapsal třemi přesnými nahrávkami. „Podařilo se mi to tam přihrávat. Snažím se do každého zápasu připravit stoprocentně a odvést v zápase vždycky maximum, abych byl prospěšný týmu,“ komentoval své vystoupení Jergl.

„Bouřky mají svůj smysl, ale někdy jsou prospěšné i klidné proslovy. Ale sezona je dlouhá a nejde po sobě jenom řvát."

Tipsport extraligu v tomto kalendářním roce čekají ještě tři kola. Jak k nim přistoupí Středočeši? Prožene se kabinou uragán, a nebo pomohou klidná slova zkušených matadorů?

„Bouřky mají svůj smysl, ale někdy jsou prospěšné i klidné proslovy. Ale sezona je dlouhá a nejde po sobě jenom řvát, nebo se tady nějakým způsobem konejšit. Pomůže nám je to, co pomáhá vždycky, tvrdá práce. To je neustále dokola a zase se budeme opakovat. Těžko se to hodnotí... To co jsme tady předvedli, to byla prostě sračka. Tím bych to asi uzavřel a víc bych se v tom nehrabal, protože to nemá smysl,“ uzavřel Jakub Suchánek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz