Svoboda čelil 59 střelám Boleslavi! Měl zázračné zákroky, hlásí Jarůšek

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Souboj o třetí místo mezi Mladou Boleslaví a Hradcem Králové sliboval hokejovou podívanou. Boleslavští se hned od prvopočátku ujali otěží zápasu a diktovali tempo hry. „Neřekl bych, že jen v první třetině. Byli jsme celý zápas lepším týmem a tlačili se víc do branky,“ argumentuje Richard Jarůšek, který byl po skončení utkání zvolen nejlepším hráčem rozjetého domácího celku.

Královehradecký gólman Adam Svoboda měl během utkání opravdu plné ruce práce, nebo spíš plnou lapačku. Bruslaři na něj v první třetině poslali 20 střel a v nastoleném tempu pokračovali i nadále. Na strážce hostující branky vyslali celkem 59 střel. Jeho protějšek, David Rittich, musel v zápase krýt "jen" 33 střel, tedy hrubou polovinu.

"Adam Svoboda chytal famózně. Říkal jsem si, že s těmi parádními zákroky nemůže vydržet celé klání."

„Bušili jsme do nich a nemohli jsme to tam dát. Některé jeho zákroky byly opravdu zázračné. Škoda, že nám to tam nespadlo už dřív, protože jsme těch šancí měli opravdu plno, ale Adam to vždycky na poslední chvíli odněkud vytáhl,“ chválí zákroky královehradeckého gólmana domácí Richard Jarůšek a pokračuje: „Na tom, že nám to tam nespadlo, měl určitě velký podíl právě on, chytal famózně. Ale říkal jsem si, že s těmi parádními zákroky nemůže vydržet celý zápas.“

Boleslav navíc pokračovala i ve svých „tradičních – netradičních“ kuriózních gólech. Je několik brankářů, kteří z nich možná ani nespí. Zmiňme třeba karlovarského Habala. A Adam Svoboda asi na jeden takový také nebude rád vzpomínat. Radan Lenc se natlačil až do brankoviště, sledoval puk a prohlavičkoval ho mezi nohy hostujícího gólmana. „Ten kotouč šel od mé nohy, od mojí ruky a pak už ani nevím,“ usmívá se jeho autor nad dalším kuriózním gólem.

Boleslav v první třetině neskórovala, gólový účet zápasu se otevřel až na začátku té druhé, a to konkrétně z hole Tomáše Urbana. Hradec se vzpamatoval a začal domácím dělat problémy. Boleslavští se ale nedali a nedovolili hostům skórovat. Další branku však přidali až na začátku třetí části a ačkoli se Hradec dokázal přiblížit opět na rozdíl jediného gólu, klid na puku zjednal právě až Richard Jarůšek.

Jeden gól však Mladé Boleslavi uznán nebyl. „Nevím, jak se to událo, nebyl jsem v tu chvíli na ledě. Kluci říkali, že to gól byl, ale rozhodčí za námi přijeli a říkali, že celou situaci viděli a že to branka nebyla. Hráli jsme dál a snažili jsme se, aby tam padlo něco jiného,“ říká Jarůšek na adresu gólu-nególu v podání Tomáše Klimenty.

„Občas se na ty góly hrozně nadřeme, ale něco nám tam spadne vždycky,“ hodnotí brankovou bilanci mladý útočník s pětadvacítkou na dresu. „Hradec hraje spíše kontaktní hokej a my jsme na tu jejich hru dobře zareagovali už od začátku a nenechali jsme si ji vnutit,“ říká na soupeřovu adresu. Boleslav tak díky čtyřem trefám v zápase obhájila třetí místo v extraligové tabulce a možná lze říci, že si upevnila pozici na předních příčkách.

„Já tabulku nesleduji každý den, občas se podívám, to ano a nyní je to určitě příjemný pohled,“ vnímá aktuální pozici Lenc. Pořád ale zůstává pevnýma nohama na zemi: „V neděli nás čeká Plzeň, což je určitě těžký soupeř. Loni jsme tam v sezoně ani jednou nevyhráli, to se nám podařilo až v play off. Určitě to chceme změnit a přivézt od tama nějaký bod.“ Zda se to Boleslavským podaří, se uvidí v neděli. Jen podotkněme, že Plzeň dokázala v pátek v těžkém zápase vyrovnat zápas se Spartou, ze kterého si nakonec odvezla z pražské O2 Areny cenný bod.

Sestřih utkání Mladá Boleslav – Mountfield

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz