Sýkora s Cibákem ve Zlíně končí, pokračují Veselý, Kotvan či Říčka

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

14. dubna 2016, 10:17

Adam Bagar

Zatímco Liberec se Spartou bojují o mistrovský titul, v dalších klubech elitní tuzemské soutěže už pomalu skládají kádr pro následující sezonu 2016-17. Nejinak je tomu ve Zlíně, jehož barvy už v příští sezoně nebudou hájit slovenští útočníci Martin Cibák a Tomáš Sýkora. Klub naopak uplatnil opci na kapitána Ondřeje Veselého, novou smlouvu podepsal Oldrich Kotvan a dres beranů budou dál oblékat také Robert Říčka s Davidem Šťastným.

Skvělou zprávou je pro zlínské příznivce setrvání zkušeného útočníka Ondřeje Veselého, jenž by měl nadále působit jako kapitán mužstva. Osmatřicetiletý hráč v uplynulém ročníku zapsal 24 bodů za osm gólů a šestnáct asistencí, v moravském klubu vstoupí už do své třinácté sezony. Pátou má ve Zlíně před sebou slovenský zadák Oldrich Kotvan, který s vedením klubu podepsal novou roční smlouvu.

Pětadvacetiletý hokejista, který v současné době bojuje o svou premiérovou účast na MS, se stal v souboru trenéra Rostislava Vlacha jedním z klíčových zadáků. A fanoušci se mohou těšit i na útočníky Roberta Říčku s Davidem Šťastným. "V jejich případě proběhla úspěšná jednání s mateřskými kluby z WSM Ligy. Havířovem, respektive Přerovem," prozrazuje pro klubový web jednatel PSG Zlín Patrik Kamas.

Skončí další zlínská legenda? Záleží na motivaci, vůli a chuti, líčí Marušák »

Havířovský útočník nastřílel v uplynulé sezoně 21 gólů a patřil k tahounům zlínské ofenzivy. O čtyři roky mladší přerovský forvard pak skóroval třikrát, když polovinu z dlouhodobé části hrál za rodný Přerov. "Robert Říčka se prodral výbornými výkony do první formace a patří k našim klíčovým útočníkům. David Šťastný má svým poctivým výkonem a pracovitostí šanci na sobě dál pracovat," doplňuje Kamas.

S dalšími hráči klub stále jedná. Mezi ně patří také zkušený zadák Jiří Marušák, který přemýšlí o konci bohaté kariéry. Berani navrch oznámili jména dvou hráčů, kteří už ve Zlíně dál působit nebudou. Jedná se o slovenské útočníky Martina Cibáka s Tomášem Sýkorou. "Ve spolupráci s agenty jim pomáháme hledat nové angažmá," hlásí Kamas. Berani se znovu sejdou 2. května, kdy jim začne suchá příprava.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz