Tajemný Němec: Zraněné tříslo? Vím, kvůli komu to mám, říká

14. dubna 2015, 8:30

Václav Jáchim

Při možné absenci Marka Židlického nebo Zbyňka Michálka by měl být jedním z elitních českých beků na mistrovství světa, jenže Ondřej Němec trošku vystrašil trenéry, fanoušky i sám sebe. Zadák CSKA Moskva si v play off zranil tříslo, nehrál poslední dva duely semifinále a stále podstupuje léčbu. O původu potíží trošku mlží. "Vím, jak se mi to stalo, kvůli čemu a komu to mám. Ale nebudu nic ventilovat," říká trošku tajemně.

Zřejmě šlo o některý ze soubojů v sérii s Petrohradem, Němec má problémy už zhruba dva týdny. Jak vypadá aktuální stav? "Rozhodně se to lepší, i když nemohu říci, že by bylo všechno perfektní. Dneska jdu ještě na jednu proceduru, která mi snad pomůže. Jedná se o to, že mi do třísla píchnou krevní plazmu. Pokud bude všechno v pořádku, šel bych ve středu na led," plánuje.

Němec strávil poslední dny v klidu, nešel do zátěže na ledě ani v osobním životě. "Trénovat jsem nezkoušel, nechtěl jsem nic hrotit. Byl jsem takhle domluvený na CSKA, vynechal jsem poslední dva zápasy. Už to prostě nešlo. Nemělo cenu, abych hrál na 80 nebo 90 procent. Bylo by to zbytečné, týmu bych určitě nepomohl," připomíná.

Na marodku zamířil před 14 dny, první léčení absolvoval ještě v ruské metropoli. "Snažili se tam se mnou něco dělat, teď pokračuju u docenta Koláře. Dnes tam jedu znovu a věřím, že budu stoprocentně připravený, abych mohl zítra začít," Už minulý týden Němec řekl, že je optimista. Na šampionát v Praze myslel s předstihem, moc touží dostat se do české nominace. Snad mu zranění nezhatí plány. "Rozhodně je to nepříjemné, protože do mistrovství světa zbývají necelé tři týdny. Je to obrovské lákadlo pro všechny, MS doma si člověk zahraje asi jednou za kariéru. Udělám všechno, abych byl zdravý a do mužstva se dostal," slibuje.

Ale co kdyby se stav nezlepšil? I tuhle variantu musí mistr světa 2010 připustit. "Finální rozhodnutí asi bude na mě. S Michalem Trucem a docentem Kolářem uděláme maximum, aby bylo tříslo v pořádku. Když ne, asi by nemělo cenu, abych zabíral někomu místo, když nebudu stoprocentně fit." Tohle je ale černý scénář, který by nastat neměl. Němec vynechá nejbližší duely ve Švédsku, chce nabírat formu. "Když budu v pořádku, hrál bych až s Finskem," naznačuje.

Zdravotní trable tak trochu přehlušily zklamání z trpkého konce v klubu. Hokejisté CSKA Moskva sahali po finále Gagarinova poháru, jenže v sérii s Petrohradem ztratili vedení 3:0 na zápasy. A jako první v KHL padli 3:4! "Myslím, že jsme Petrohrad měli na lopatkách, podle mě rozhodl čtvrtý zápas u nich. Tam jsme k tomu přistoupili trošku laxně. Soupeře jsme nastartovali, hlavně jejich první lajnu Šipačjov, Panarin, Dadonov, a už jsme to nezastavili. Třeba v šestém utkání jsme byli lepší, ale dostali jsme gól v prodloužení. Samozřejmě - hodně to zamrzí. Já loni prohrál sedmé finále, teď v semifinále. Je to nepříjemný," potvrzuje.

Němec navíc poslední dvě bitvy sledoval z hlediště. "Každý hokejista ví, že to nejhorší je, když stojíte za mantinelem. A pak ta bezmoc! Protože když jste na ledě, můžete něco udělat. Jenže takhle člověk akorát nervačí. Já to hodně prožíval. Bolí to," říká tiše. V klubu logicky zavládl smutek. Nikoli však hysterie. "Trenéři i členové vedení poděkovali týmu za dobrou sezonu. Vyhráli jsme základní část, tým je šampion Ruska, jenže všichni chtěli vyhrát Gagarina, což se nepovedlo. Nepříjemná věc, už bych to nechtěl zažít." Zůstane v mužstvu i nadále? "Zatím to neřeším, smlouvu mám ještě v CSKA. Řešil bych to ve chvíli, kdyby něco nastalo," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz