Doporučujeme
před 5 dny

GM Zlína o přestavbě kádru, Holíkovi i penězích. Baráž? Změna je nutná

I letos zažil Zlín divokou sezonu. Berani opět bojovali až do konce základní části o přímý postup do play off Chance ligy, a nakonec dokráčeli až do finále. V něm nestačili na Vsetín. Generální manažer klubu Jan Pravda mluví v rozhovoru pro Hokej.cz o příčinách finálové porážky, stavění kádru na příští ročník nebo formátu baráže.

fangear.cz

včera

Naštvaný Fibigr: Chtěl bych se všem omluvit. Byl to prů*er

(VANTAA, od naší zpravodajky) Po výhře nad Švédskem přišel pro osmnáctku náraz v podobě porážky od Kazachstánu, která nejen že přepisovala historii, ale zároveň byla zdviženým prstem před nadcházejícím čtvrtfinále. Čeští reprezentanti tak již nyní nemají ve vlastních rukou to, z jaké pozice do vyřazovacích bojů postoupí a na koho narazí. O všem se rozhodne v úterý. Ale to, že do dalšího utkání musí národní tým vstoupit jinak a lépe, je jasné už nyní a ví to i asistent kapitána Jakub Fibigr.

včera

Reprezentace má deset posil z NHL. Škrty se neoznamují lehce, tvrdí Rulík

Trenér Radim Rulík na nominační tiskové konferenci v pražském hotelu Four Seasons odtajnil jména hráčů z NHL, kteří se připojí do přípravy na MS a budou k dispozici pro Betano Hockey Games. Od úterního večerního tréninku v Brně bude mít národní tým k dispozici hned deset nových tváří ze zámoří. Rulík zároveň oznámil, s kým už pro MS nepočítá.

včera

Strašně špatný výkon, zlobí se Čermák. Co zlepšit? Úplně všechno

(VANTAA, od našeho zpravodaje) Čeští hokejisté do osmnácti let na závěr základní skupiny MS nestačili na Kazachstán. Přestože v první třetině o dva góly vedli, soupeř postupně srovnal a v prodloužení rozhodl o výhře 4:3. „To, co jsme si proti Švédsku vyhráli, jsme proti Kazachstánu ztratili,“ kroutí hlavou hlavní trenér David Čermák.

včera

Rutta o reprezentaci a sezoně v San Jose. Do Brna se těší, bude i na MS?

Účast na domácím mistrovství světa by chtěl zažít každý hokejista. Nakročeno k ní má i český obránce Jan Rutta, který se po neúspěšné sezoně se San Jose vrátil zpět do rodné země, aby se zapojil do posledního turnaje v Brně před vypuknutím šampionátu. Jak hodnotí uplynulý ročník v NHL? V jaké roli v týmu Žraloků působí? A jaké jsou vyhlídky klubu z Kalifornie na příští ročník?

včera

Blamáž osmnáctky! Nadšení zničila historickou prohrou s Kazachstánem

Šokující porážku zaznamenali na mistrovství světa čeští hokejisté do osmnácti let. Kazachstánu i vinou dvou vlastních gólů podlehli 3:4 po prodloužení, ztratili tak nadějnou pozici směrem do čtvrtfinále a soupeři umožnili radost z historicky prvního vítězství mezi elitou.

včera

PŘEHLED: Vítězové individuálních cen v Chance lize

Od sezony 2018/2019 se v Chance lize díky iniciativě Hokej.cz udílejí individuální trofeje, o jejichž držitelích rozhodují zástupci ze všech klubů. Hlavní cenu získal třebíčský Martin Dočekal, mistrovský Vsetín pak sbíral vavříny v kategoriích o nejlepšího juniora a trenéra.

včera

Roman Will: Když máte děti, které kvůli prohře brečí? Nepřestanu dřít

„Budu dřít tak dlouho, dokud nezískám pohár,“ zněla nejsilnější věta pozápasových rozhovorů u kabiny Pardubic. Pronesl ji brankář Roman Will. Po celé play off mezi novináře nechodil, soustředil se na vlastní výkony, jak je u gólmanů zvykem. Poslední zápas sezony si ale představoval jinak.

včera

NOMINACE: Do Brna se širokým kádrem. A deseti hokejisty z NHL

Příprava národního týmu před domácím MS se láme do předposledního týdne. Hlavní trenér Radim Rulík na pondělní tiskové konferenci před Českými hrami v Brně oznámil devět škrtů, jiných deset hráčů se ale k reprezentaci nově připojí.

včera

Klíčový sedmý duel uvidí i ve 2. lize! Postoupí Havířov, nebo Chomutov?

Extraliga i Chance liga už znají svá letošní rozuzlení. Poslední otazník visí nad 2. ligou a tedy nad tím, který tým postoupí do příštího ročníku Chance ligy. Bude to Havířov, nebo Chomutov? Definitivní verdikt se dozvíme v pondělí 29. dubna, kdy ve Slezsku od 17:30 startuje zápas o všechno.

včera

Titlbach smeká před Milotou: Náš nejlepší hráč. Hlavně nepodcenit Kazachy!

(VANTAA, od našeho zpravodaje) Zahajovací formace české osmnáctky dostala před utkáním se Švédskem nový impuls. Trenérský štáb prohodil křídla v prvních dvou letkách, tudíž Adamové Titlbach s Benákem nově nastoupili s Adamem Jechem. Tým Davida Čermáka porazil hokejisty Tre Kronor i díky přispění elitní lajny 3:2 po nájezdech, v nich vsítil rozdílovou branku právě Titlbach.

včera

Důležité vítězství, říká Milota. Za větší přehled vděčí přípravě

(VANTAA, od naší zpravodajky) Volný den, trénink věnovaný přesilovkám a střelbě, pohovory a rozbory utkání s Kanadou, změny v prvních dvou lajnách nebo jenom čistá touha po výhře. Či všechno dohromady? Těžko říct, co přispělo k tomu, že proti Švédsku vyjel na led sebevědomý tým, který sice polovinu první třetiny hrál druhé housle, ale pak postupně přebíral otěže až do závěrečných nájezdů, které stoprocentně ovládl. V české brance se tentokrát pod maskou skrýval Jakub Milota, který svými zákroky zatápěl švédským střelcům.

včera

Oceláři popáté v řadě zvedají pohár nad hlavu! Proč vládnou extralize?

Třinecká dominance nad hokejovou extraligou pokračuje. Oceláři v sedmém finálovém zápase udolali Pardubice 2:1 v prodloužení a dočkali se pátého titulu v řadě. Vítězný gól vstřelil David Cienciala, který sezonu začínal v dresu Pardubic. Proč pokračuje kralování Slezanů? Poslechněte si ohlasy šampionů.

včera

Zlatý střelec Cienciala: Ani nevím jak! Když nemáte partu, nejde vyhrát

Zlatou tečku sezony obstaral ve druhém prodloužení David Cienciala. Ze sedmého finále v tu chvíli uběhlo téměř 84 minut, hrálo se druhé prodloužení. A v něm právě útočník, který sezonu začal v Pardubicích, své bývalé spoluhráče pokořil – a těm současným připravil další radostný okamžik.

včera

Nevyměnil bych to za nic… Sedlák o ponaučení a klíčových momentech. Co repre?

Stejně jako před rokem, i letos si Pardubice vylámaly zuby na téměř neprostupné ocelové hrázi. Co chybělo? „Góly", vystřelil bez váhání Lukáš Sedlák. „Troufnu si říct, že jsme je celý zápas tlačili, podle mě jsme byli lepší, i když bych to vzhledem k výsledku asi neměl říkat, ale prostě nám to tam nespadlo," smutnil pardubický lídr před novináři.