Tortorella mění povolání. Známý bouřlivák bude pracovat jako televizní komentátor

Foto: nhl.com

9. srpna 2021, 19:45

Vojtěch Balon

John Tortorella má za sebou povedenou šestiletku v Columbusu, během níž se mu podařilo s podceňovanými Blue Jackets pětkrát postoupit do vyřazovacích bojů. Letošní sezona ale klubu z Ohia vůbec nevyšla a generální manažer Jarmo Kekäläinen sáhl k rozsáhlým změnám.

Kromě čistky v hráčském kádru (Seth Jones, Cam Atkinson, Nick Foligno, David Savard) skončil také Tortorella, jehož na pozici hlavního trenéra nahradil dosavadní asistent Brad Larsen.

Třiašedesátiletý Američan si během působení u Blue Jackets napravil svou reputaci, která byla pošramocena nepovedeným angažmá ve Vancouveru, častými slovními přestřelkami s novináři a debaklem reprezentace Spojených států na Světovém poháru 2016 pod jeho vedením.

Žádná zajímavá trenérská nabídka mu ale v létě nepřišla, a tak se rozhodl zůstat u hokeje alespoň jako komentátor pro televizi ESPN.

Tato práce není zkušenému trenérovi cizí, Tortorella jako komentátor ve studiu jiné stanice TSN krátce působil v roce 2008. Na televizních obrazovkách ale dlouho nevydržel a o rok později přijal nabídku na místo hlavního trenéra u newyorských Rangers.

Diváci ESPN se mají na co těšit. John Tortorella během své dlouhé (v NHL odtrénoval celkem 22 sezon) a úspěšné (vítěz Stanleyova poháru, držitel ceny Jacka Adamse pro nejlepšího trenéra roku) kariéry proslul nevídanou upřímností a schopností pojmenovat věci pravými jmény.

ESPN letos koupila jeden ze dvou exkluzivních sedmiletých vysílacích balíčků (druhý získala stanice Turner Sports) a pro blížící se ročník skládá velice zajímavou sestavu komentátorů.

Ve studiu bude John Tortorella spolupracovat mimo jiné s Markem Messierem, Chrisem Cheliosem, Kevinem Weekesem či Rickem DiPietrem. Na pozicích spolukomentátorů přímo na stadionech uslyšíme hlasy Ryana Callahana, Raye Ferrara, Briana Bouchera, Hilary Knightové či Barryho Melrosea.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz