Třebíč povede Martin Sobotka. Loni trénoval Žďár nad Sázavou

Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Třebíč má nového trenéra a sportovního manažera v jedné osobě. Stal se jím Martin Sobotka, bývalý hráč Horácké Slavie, který loni koučoval druholigový Žďár nad Sázavou.

Trenérská kariéra Martina Sobotky je spjatá se Žďárem nad Sázavou. Žádný jiný tým dosud nevedl. Ke koučinku přičuchl v sezoně 2007/2008, ještě v krajské soutěži, kdy jako hlavní trenér dovedl Plameny k postupu do 2. ligy. V ní nejprve působil jako hráč, po ukončení kariéry se vrátil na střídačku. Nejlépe si jeho svěřenci vedli letos. V základní části skupiny Západ sice skončili devátí, v play off však vyřadili Nymburk a posléze i favorizovaný Kolín.

V semifinále pak vzdorovali Táboru. „Potřetí ze čtyř let jsme hráli semifinále, hráli jsme nejdelší play off v historii, vyřadili vítěze základní části, takže to pro mě byla nejlepší sezona, co tady trénuji," zhodnotil Sobotka uplynulý ročník pro hokejzr.cz.

Teď se postaví nové výzvě. Povede Třebíč.

V ní je jeho jméno známé už dlouho. V roce 1997 jí jakožto hráč pomohl do první ligy, kterou si ve městě památek UNESCO zahrál v letech 2003 až 2006. V kabině se tehdy potkal s Davidem Dolníčkem, Martinem Čechem a Milanem Přibylem, každoroční kostrou týmu.

Foto: René Rámiš, hokejzr.cz

V Třebíči nahradí Jiřího Mičku, kterému nebyla po nepostupu do play off prodloužena smlouva. „Martina Sobotku jsme oslovili, protože chceme, aby u týmu pracoval mladý trenér, který má ambice a chce mužstvo někam posunout. Chceme posunout i náš herní projev, a proto padla volba na Martina," uvedl pro hstrebic.cz generální ředitel Karel Čapek. 

„V nové sezóně to bude částečně propojeno i s Kometou Brno, s níž budeme pokračovat ve spolupráci z minulých let. Jak bude tato spolupráce fungovat, je už otázkou každodenních kontaktů nového trenéra, který bude pověřen i výběrem hráčů a způsobem hry, který budeme po dohodě konzultovat s partnerským klubem z Brna. Pevně věříme, že tyto věci budou fungovat a budeme úspěšní,” dodal Čapek.

O jméně Sobotkova asistenta se rozhodne v nejbližších dnech.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz