Třebíčský obránce Malena ukončil kariéru. Získal dvě extraligové medaile

Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Končí velký hokejový příběh. Rostislav Malena, jeden z nejúspěšnějších odchovanců třebíčského hokeje, dlouholetý zadák Dukly Jihlava a bývalý hráč Zlína odchází ve 38 letech do sportovního důchodu. Dál se bude věnovat podnikání a trénování třebíčské mládeže. Klub se s ním slavnostně rozloučí v příští sezoně.

Malena započal hokejovou pouť v sezoně 1995/1996. Právě na památku roku, kdy debutoval za A-tým Horácké Slavie, nosil na dresu "96".

Všestranný zadák zažil i ročník následující, jeden z nejpamátnějších v historii Třebíče. Ta se po letech snažení prokousala přes baráž a slavila návrat do druhé nejvyšší soutěže. Malenovi bylo dvacet let. Jen pro zajímavost – v útoku Horácké Slavie tehdy řádili Michal Mikeska, Jiří Oliva, Oldřich Bakus nebo Radek Novák, v současnosti asistent trenéra Horácké Slavie.

„Jsem rád, že jsem v Třebíči mohl vyrůstat, byly tam parádní podmínky. Byly to krásné časy a rád na ně vzpomínám,“ sdělil v interview s Lucií Hromádkovou a Davidem Linhartem. „Panovala tu skvělá atmosféra, město hokejem žilo. Bylo to krásné a mně se tím vlastně odstartovala kariéra, protože jsem brzy odešel do Zlína.“

„Jsem rád, že jsem v Třebíči mohl vyrůstat, byly tam parádní podmínky."

V něm působil čtyři roky. Získal stříbrnou a bronzovou medaili. Zkoušel to i v Rusku, kde ho chtěla Lada Togliatti. 

Po sezoně 2001/2002, kterou zakončili Berani třetím místem, se Malena z města obuvi stěhoval. Zlín ho nabídl Dukle za útočníka Petra Mokrejše. 

Začala tak jeho dlouhá jihlavská kapitola.

Během ní zažil časy krásné (postup do ELH), tak i ty smutné (sestup). V bordó-žlutém trikotu sehrál osm sezon, odskočil si i do Komety, Plzně či Vítkovic.

V létě 2012 se vrátil domů. Třikrát v řadě pomohl bílým hvězdám do semifinále, letos přišla nepovedená sezona.

A po ní konec kariéry. „Ozvaly se mi zdravotní problémy v kyčli, kde mi lékaři diagnostikovali artrózu kloubu. Pak se jen těžko dá hrát na vrcholné úrovni a těžko se rehabilituje, takže jsme to rozsekl a rozhodl se jako hráč skončit,“ uvedl Malena pro hstrebic.cz. „Nebudu hrát ani nižší soutěž." 

„Ozvaly se mi zdravotní problémy. Nebudu hrát ani nižší soutěž."

Třebíči odchází první obránce. Zadák, který na ledě trávil všechny důležité okamžiky. Pomáhal vychovat řadu talentovaných mladíčků, kteří dnes nastupují v extralize.

Odchází skvělý bek a hokejový učitel. 

Těžko ho bude moci Třebíč nahradit. Ale čas nelze zastavit. 

Odchází ikona druhé nejvyšší soutěže. 

Odchází hokejista, na něhož se v Třebíči a Jihlavě nezapomene. 

 

Přinášíme zprávu z Třebíčského hokeje. Po velice úspěšné kariéře nastupuje do hokejového důchodu Rosťa Malena. Takže vše nej do dalšího života.

Zveřejnil(a) Ta naše Třebíč dne 14. březen 2016

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz