Trest za zákrok na Nedorosta? Stopka na tři utkání. Pyká i Říha

13. ledna 2017, 9:21

Adam Bagar

Disciplinární komise Kontinentální ligy se ve čtvrtek zabývala velmi ostrým zákrokem ruského útočníka Anatolije Golyševa. Ten o den dříve sestřelil českého útočníka ve službách Slovanu Bratislava Václava Nedorosta, který utrpěl těžký otřes mozku. Disciplinárka Rusovi vystavila stopku na tři soutěžní zápasy a navrch potrestala také kouče Miloše Říhu, jenž při protestech nedovoleně opustil střídačku.

Běžela 56. minuta, když si Anatolij Golyšev počkal na Václava Nedorosta a trefil ho ramenem do hlavy. Silně otřeseného českého útočníka museli z ledu odnášet na nosítkách, mezitím se rozhodčí radili o výšce trestu. V tomto případě však nebylo co řešit. Arbitři Beljajev a Ščenjov poslali útočníka Jekatěrinburgu pod sprchy s trestem na pět minut a do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku.

Nedorost po zákroku: Morda jak hrom, obratle naštěstí vydržely »

"Musím přiznat, že podobnou ránu jsem nikdy nedostal. Byla to morda jako hrom, padl jsem na led a byl mimo. Absolvoval jsem vyšetření. Nemám krvácení do mozku, vydržely i obratle. Tak aspoň něco. Akorát mě bolí na hrudi a za krkem, také trošku hlava," uvedl v rozhovoru pro hokej.cz Václav Nedorost, který utrpěl silný otřes mozku a v následujících dvou týdnech má nařízen absolutní klid.

Odpočine si rovněž Golyšev, jehož drsným zákrokem se zabývala disciplinárka Kontinentální ligy. Ta jeho přestupek překvalifikovala ze zásahu do oblasti hlavy a krku na útok na hráče bez puku a ruského tvrďáka potrestala stopkou na tři střetnutí. Přijde tak o duely se Záhřebem, Čeljabinskem a Jugrou. Kromě toho musí Golyšev zaplatit finanční pokutu, jejíž výši vedení ruské KHL nezveřejnilo.

VIDEO: Likvidační faul na Nedorosta! Z ledu musel na nosítkách »

Potrestán byl rovněž trenér Miloš Říha, který si vysloužil dodatečný trest do konce utkání za to, že opustil střídačku. A jelikož je to už druhé podobné provinění v tomto ročníku, udělila mu disciplinárka stopku na jedno utkání a finanční pokutu. Lodivoda Slovanu však jistě víc mrzí absence, proti Jekatěrinburgu se zranil i bek Marek Ďaloga, jenž musí na operaci a sezona pro něj předčasně skončila.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz