Třinec táhl kapitán Klesla. Zbytečně ztracený bod, láteří po bitvě s Nory

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

Oceláři se v letošním ročníku Ligy mistrů podruhé utkali s norským Stavangerem. Olejáři v úvodním duelu dokázali zvítězit a v odvetě silný Třinec opět pořádně potrápili. Slezané ještě necelou minutu před koncem vedli o jeden gól, nakonec se však musí spokojit s výhrou v prodloužení. Duel hodnotí třinecký kapitán Rostislav Klesla, jenž se proti Norům blýskl dvěma góly a stejným počtem nahrávek.

Hráči s dráčkem na hrudi byli po většinu času aktivnějším týmem. Svého soka dokázali přestřílet, do vyššího, než jednobrankového, vedení se ale nedostali. Norský tým dokázal vzdorovat místy drtivému tlaku Ocelářů, proto si také z Třince odváží cenný bod.

Třinecký kapitán dvakrát poslal svůj tým do vedení, ani jeho dvě trefy však na plný bodový zisk nestačily. Stavanger srovnal čtyřicet sedm sekund před koncem třetí třetiny a o bonusovém bodu pro Oceláře rozhodl v prodloužení Zbyněk Irgl. „Zbytečně jsme ztratili jeden bod, hodně nás to mrzí,“ neskrývá Rostislav Klesla zklamání.

Stavanger vám sebral další bod, co bylo tentokrát špatně?
Bohužel jsme jim nabídli hodně šancí. V první a druhé třetině jsme soupeře tlačili, tam jsme měli odskočit o tři, čtyři góly. Pokud by to po druhé třetině bylo 4:1 nebo 5:1, nikdo by se nemohl divit. Je to houževnatý tým, který dobře forčekuje, umí si vynutit chyby soupeře, umí dobře dobruslit akce soupeře a je silný v osobních soubojích u mantinelu. Měli bychom si ale poradit i s takovýmto tlakem.

Stavanger dokázal srovnat v poslední minutě, co se tam stalo?
Obrovská škoda té poslední minuty, to si musíme rozebrat, kde se stala chyba. Příště musíme být silnější na puku, vyhodit ho přes celé hřiště. Takto jsme ztratili zbytečně bod, což nás mrzí.

S Nory jste hráli také v minulé sezóně, změnil se nějak jejich styl hry?
Stavanger se za ten rok nezměnil, jeho hra je stále výborná. Nemají vyloženě technické mužstvo, takových hráčů je tam jen pár. Herní systém mají založený na obrovské píli a kvalitním forčekingu. Určitě jsou k poražení, když na ně soupeř zatlačí rychlostí a souhrou. Měli jsme hodně šancí a zápas mohl vypadat úplně jinak.

V prvním zápase na severu Evropy prohra, teď dva body...
Norský hokej se zvedá a pokud narazíte na tým, který u nich pravidelně vyhrává tituly, asi to nebude náhoda. Tohle mužstvo je ze své ligy zvyklé vyhrávat, má vítěznou mentalitu, což prostě v zápase cítíte.

Může být konfrontace s evropskými týmy výhodou k blížící se extralize?
Liga mistrů je výborná soutěž jak pro fanoušky, tak i pro nás hráče. Vypozoroval jsem, že jak Norové, tak i Kuopio mají návyky, které jsou typické pro zámořský hokej. Drží si své pozice, mají sehraný systém. Výborně forčekují a jsou silní na puku, což v extralize u všech týmu nevidíte. Pro nás je velkým plusem, že můžeme takové zápasy hrát.

Liga mistrů ale startuje hodně brzy, v období, kdy vrcholí příprava. Nebylo by lepší, kdyby se začínalo později?
Jestli bych měl mluvit za sebe, byl bych pro, aby taková soutěž startovala v trochu pozdějším termínu. Alespoň v září, kdy týmy jsou rozjeté na plné obrátky. V srpnu přece jen někteří ještě jsou myšlenkami v přípravě a v pozdějším termínu by to brali trochu jinak.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz