Třinecký fantom nedostal gól už 337 minut, ve finále ho prověří Hradec

Foto: Lenka Rybaříková, hcocelari.cz

26. března 2015, 11:44

Adam Bagar

Elitní tuzemská soutěž starších dorostenců zná jména obou finalistů. Podle předpokladů se do boje o titul prokousali hokejisté Třince, kteří pokračují v suverenitě ze základní části. Hladce si poradili s Litvínovem, Kladnem a naposledy také s Olomoucí, přičemž už takřka šest zápasů si soupeři neporadili s brankářem Janem Hlaváčem. Finálovým sokem Ocelářů bude houževnatý Hradec Králové, který postupně přetlačil Vítkovice, Pardubice a nakonec i Zlín.

Finálová bitva startuje už v sobotu na ledě Třince, odveta je na programu v pondělí pod Bílou věží a případné třetí utkání ve čtvrtek znovu na slezském území.

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC OLOMOUC 2:0

Jako na volejbalové palubovce si museli připadat olomoučtí starší dorostenci, kteří padli s favorizovanými Oceláři dvakrát shodně 0:3. Šance měli hlavně doma, jenže překonat ve formě chytajícího Jana Hlaváče nedokázali. Třinecký fantom si poradil také s dvěma trestnými stříleními a nasměroval svůj tým k hladkému postupu. A co víc, čerstvě osmnáctiletý gólman natáhl šňůru neprůstřelnosti na 337 minut.

Jen pro srovnání – v extralize drží rekord Vladimír Hudáček, který neinkasoval 262 minut, v zámořské NHL pak Brian Boucher s neprůstřelností v délce 331 minut. Ale zpátky na česká mládežnická kluziště. Na nich podává výborné výkony také Michal Roman, což jasně ukázal v sérii s Olomoucí. Vstřelil celkem čtyři z šesti třineckých branek a navrch ještě přidal asistenci při trefě tříbodového Davida Kofroně.

HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 19. Michal Roman (Kofroň), 45. Michal Roman (Adámek, Miloš Roman), 52. Adámek (Stuchlík, Murín).

HC Olomouc – HC Oceláři Třinec 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Kofroň (Michal Roman), 46. Michal Roman (Doudera, Kofroň), 60. Michal Roman.

KRÁLOVŠTÍ LVI HRADEC KRÁLOVÉ – PSG ZLÍN 2:1

Už ve čtvrtfinálové sérii s Pardubicemi museli hradečtí bojovníci otáčet nepříznivý vývoj partie. A podobně si počínali také v semifinále proti Zlínu. V úvodním utkání Královští lvi nenašli recept na dobře chytajícího Viléma Odložilíka, jenž v šestnácti letech slavil už třetí čisté konto v sezoně. Ve druhé bitvě už ho ale houževnatý sok vyhnal z branky gólovou smrští z druhé třetiny, která Zlínu vůbec nevyšla.

Po jasné výhře si tak Východočeši znovu vynutili rozhodující třetí duel, v němž na svém ledě dominovali. Pomohla jimi i brzká trefa, o níž se postaral Štěpán Matějček. Když pak stejný hráč pouhou sekundu před koncem prvního dějství udeřil podruhé, Zlín už neměl síly na zvrat. Dominik Groh pochytal 36 střeleckých pokusů soupeře a se svými spoluhráči slavil postup do vysněného finále. Hradecká mládež válí.

Královští lvi Hradec Králové – PSG Zlín 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Karafiát (Kotek, Krejčiřík).

PSG Zlín – Královští lvi Hradec Králové 1:5 (0:1, 0:4, 1:0)

Branky a nahrávky: 43. Gazda (Gago, Miko) – 16. Hejna (Lier), 24. Zahradník (Hnik), 28. Hidveghy (Matějček, Malík), 35. Hnik (Lier, Zahradník), 37. Hroudný (Chalupa, Hnik).

Královští lvi Hradec Králové – PSG Zlín 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Matějček (Pavlík, Hidveghy), 20. Matějček (Lier, Pavlík), 46. Exner (Fanderlik, Hronek).

Program finále play off RAKO ELSD

Sobota 28. března – 1. zápas:

18:00 HC Oceláři Třinec – Královští lvi Hradec Králové

Pondělí 30. března – 2. zápas:

18:00 Královští lvi Hradec Králové – HC Oceláři Třinec

Čtvrtek 2. dubna – 3. zápas:

15:00 HC Oceláři Třinec – Královští lvi Hradec Králové

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz