Týmový duch byl obrovský, smeká Lásková. V kabině poteče pivo!

Foto: iihf.com

(HERNING, od našeho zpravodaje) Bronzové medaile už se kývají na hrudích svých nových majitelek. České hokejistky poprvé v historii dosáhly na mistrovství světa na medaili. Zásluhu na tom měla i Dominika Lásková, která přesným pasem našla z trestné lavice vracející se Danielu Pejšovou.

Jde vidět, že oslavy jsou v plném proudu, jaký je to pocit?
Nepopsatelný… Já už nemám ani hlasivky. Ale za tohle (ukazuje na medaili, pozn. redakce) to stojí.

Vy jste dávala krásnou přihrávku na Danielu Pejšovou, která poté skórovala. Tento moment se stal jedním z klíčových. Dáváte takové asistence běžně?
Ani ne, ale všechny góly, co dala Dáda Pejšová, byly po mých přihrávkách. (směje se) Takže jsem si z ní dělala srandu, že budu muset za ní do Luley, protože beze mě je ztracená. (směje se)

Takže pro sázkaře celkem jasný tip, pro příště sázejte na duo Lásková–Pejšová…
Jestli to pomůže, tak samozřejmě. (směje se)

„Nepopsatelný… Já už nemám ani hlasivky."

Švýcarky byly hlavně zezačátku poměrně nepříjemné, avšak od vašeho druhého gólu jste to měly celkem ve svých rukou, pokud tedy nepočítám závěrečný tlak…
Tak my jsme věděly, že pokud dáme gól po jejich vyrovnání, tak to přinese pohodu. Uklidnily jsme se a hrálo se nám líp. Samozřejmě třetí třetina byla hlavně nervózní, přeci jen, hrály jsme to poprvé a myslím, že jsme hrály jedna za druhou. Ten týmový duch byl obrovský a jsem ráda, že nám to nakonec cinklo.

Jsme v Dánsku, uspořádáte takzvanou „dánskou oslavu“?
Samozřejmě, už se hrozně těším, díky plzeňskému pivovaru máme spoustu piva, takže se už nemůžu dočkat, až se vrátím do kabiny. (směje se)

Tak já vás tam propustím. Ještě jednou gratuluji.
Díky moc, užijeme si to.

Foto: iihf.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz