Týmu věřím, říká kapitán Červenka. Bude už hrát na MS bez krytu?

Roman Červenka před odletem na světový šampionát | Foto: Jan Beneš, Český hokej

9. května 2023, 13:14

Pavel Mandát

Loňský světový šampionát si Roman Červenka podmanil. Národní tým získal i díky jeho výkonům bronzovou medaili. Rok se s rokem sešel a mistrovství světa opět klepe na dveře. Znovu u toho bude i Červenka, od kterého se zase čekají velké věci.

Budete pořád využívat celoobličejový kryt?
Teď už snad ne. Když všechno půjde dobře, je v plánu, že budu bez něj.

Je to úleva?
Jo, bylo to takové jiné. Ale ten týden se dal vydržet a teď už to snad bude v pohodě.

Jak vidíte šance českého týmu na světovém šampionátu?
To se uvidí. Každopádně máme kvalitní hráče, takže bude záležet na tom, jak si to sedne. Jak budeme dodržovat systém a jak se dokážeme všichni obětovat pro tým. Rozhodovat bude rovněž spousta detailů a důležité bude, jak turnaj odstartujeme.

„Když všechno půjde dobře, je v plánu, že budu bez krytu."

Může být vaší výhodou, že národní tým je delší dobu pospolu?
Může to tak být, ale uvidíme až na místě. Našemu týmu každopádně věřím a doufám, že uděláme co největší úspěch.

Změní se nějak vaše role v týmu?
Myslím, že ne. Máme tady kluky, kteří už něco odehráno mají a i ti, kteří budou na mistrovství světa poprvé, tak už mají zkušenosti. Podle mě máme v týmu dobrý mix.

Na úvod šampionátu vás čeká Slovensko.
Bude to těžký zápas. Kluci, co s nimi hráli přípravu, tak říkali, že hráli velice dobře. Doufám, že vyhrajeme, protože mistrovství je třeba dobře začít. Když se to povede, v týmu je dobrá nálada.

Poté přijdou na řadu slabší soupeři.
Takhle o tom nepřemýšlím, na každý zápas se musíme připravit stejně. Moc dobře víme, že i papírově slabší soupeři dokážu zahrát.

„Máme dobrý mix, týmu věřím."

Loni se vám osobně šampionát povedl na jedničku, cítíte na sebe tlak?
Nějaký tlak tam asi je, ale ne z pohledu toho, abych dával góly. Spíš z pohledu zodpovědnosti za tým. Chci, abychom byli úspěšní To je důvod, proč na mistrovství světa jedeme. Když uděláme úspěch, jsou to vzpomínky na celý život.

Co balení a počet zavazadel?
Taky pořád totéž. Člověk spoustu věcí dostane, takže si opravdu bere vyloženě základ.  Není to jak třeba patnáct let zpátky, kdy jsem si bral zbytečnosti. (usmívá se)

Letos máte k dispozici nové obleky.
Jsou pohodlné, super materiál. Na cestu ideální. (usmívá se)


RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz