Uděláme maximum, abychom Energii udrželi, říká šéf MHL Jefimov

20. ledna 2015, 14:40

Václav Jáchim

Situace je otevřená, podle informací z Ruska ale probleskuje paprsek naděje. Karlovarská Energie minulý týden přerušila v ruské juniorské MHL, příčinou byla skutečnost, že klub nemá naplněný rozpočet. Západočeši v prohlášení uvedli, že podle plánu neběží dohody s ruskými partnery, jasno do věci měla vnést pondělní odpolední schůzka v Praze. Nestalo se, zřetelný verdikt zatím nepadl.

Nicméně určitá šance na vyřazení problému existuje. Jak karlovarský klub uvedl v tiskové zprávě, představitelé Energie i ruských partnerů mají společný zájem nalézt řešení, jež zaručí dokončení sezony s patřičným vystoupením v play off.

Definitivní termín byl stanoven na tento pátek 23. ledna, stejně hovoří i výkonný ředitel soutěže Dmitrij Jefimov. "Výsledek musíme znát do konce tohoto týdne. Spíš zítra nebo pozítří," uvedl pro deník Sovětskij Sport. Jestliže všechno klapne, odletí karlovarští junioři v pátek k zápasům do Moskvy, Čechova a Stupina.

V centrále MHL situaci v Karlových Varech sledují s napětím, Energie totiž letos patří k nejlepším týmům vůbec. V Západní konferenci je druhá, má o čtyři body a také o dva zápasy méně než vedoucí Jaroslavl. "Zatím nevíme, jak všechno dopadne, ale objevila se určitá naděje, že by Energie mohla v soutěži pokračovat. Proto nás vedení klubu požádalo, abychom mužstvo zatím z ligy nevyřadili," řekl Jefimov.

Problémy finančního rázu řečí český zástupce v ruské lize delší dobu, minulý týden situace vyústila v nečekaný verdikt. Vlčí smečka neodcestovala do Běloruska k utkáním s Juností Minsk a Bobrujskem. Na stránkách MHL se v pátek večer objevila krátká zpráva, že dva zápasy s Juností budou kontumovány, jak vyplynulo z tiskové zprávy, zástupci Energie totéž očekávali také pro dva zápasy s Bobrujskem.

Ovšem Jefimov to nepotvrzuje. "Celkem čtyři utkání Energie byly zatím odloženy, považujeme je za přeložené," řekl. Podobné trable měla MHL v minulosti s maďarským Patriotem Budapešť, kde byly finanční trable obrovské. V Karlových Varech funguje organizace jinak, klub odmítl jít do rizika značných nákladů za situace, že není naplněn rozpočet příspěvky ruské strany.

Věc se možná v dobré obrátí. Pokud ne, zmizí z České republiky nejen KHL (loni v létě Lev Praha), ale i její juniorská obdoba. V zákulisí se proslýchá, že o ruskou mládežnickou soutěž by možná mohl mít jiný tuzemský oddíl, ale to jsou nepodložené spekulace. Pokud juniorka Energie na východní frontě skončí, jistě by se od příštího ročníku ráda vrátila do tuzemských mládežnických soutěží.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz