Už žádná tma. Po gólech a o komerčních přestávkách se nebude zhasínat

Foto: hcdynamo.cz

31. srpna 2016, 20:35

hokej.cz

V žádné hokejové hale týmu, který hraje Tipsport extraligu, už nebude tma. Alespoň co se týká průběhu utkání. Kluby, které vyžívaly různé světelné efekty nebo právě během reklamních přestávek či po gólech v hale zhasínaly, tohle budou moci používat pouze o přestávkách. Rozhodlo se tak na základě nového pravidla v Herním řádu Tipsport extraligy.

Od nové sezony 2016/2017 je zakázáno během extraligových zápasů zhasínání arén, a to i během komerčních přestávek, nebo po vstřelení branky. Je důsledek nového pravidla, ukotveného v herním řádu Tipsport extraligy.

Ve čl. 4.14 Herního řádu je stanoveno, že „Pořádající Klub je povinen zajistit, aby nejpozději 1 minutu před začátkem každé části hry byla ledová plocha osvětlena v intenzitě zápasového režimu v souladu s podmínkami stanovenými ČSN EN 12193.“

Tímto se rozumí, že po dobu konání každé třetiny musí být počínaje jednou minutou před jejím startem hrací plocha osvětlena v plném režimu a to v průběhu celé této periody, komerční přestávku nevyjímaje.

Důvody tohoto rozhodnutí byly prezentovány na valné hromadě APK LH, změna byla jednomyslně přijata – pravidlo má za následek ochránit momenty, které nastanou po přerušení hry. Několikrát se totiž stalo, že po přerušení, a následném zhasnutí arény, došlo na ledové ploše k incidentu, který disciplinární komise nemohla zpětně prostřednictvím videa posoudit, jelikož plocha nebyla vinou zhasnutí dostatečně osvětlena a záběry tak nemohly být průkazné.

Světelné efekty tak extraligové kluby od nové sezony smějí využívat pouze před utkáním.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz