Užívám si každý zápas, září Kaut. S Řepíkem a spol řeší věci jako ve dvacítce

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

15. dubna 2018, 13:52

Adam Bagar

(CERGY, od našeho zpravodaje) Osmnáctiletý talent Martin Kaut si přenesl parádní formu z play off také do národního týmu. Josefu Jandačovi se tenhle tah vyplácí, pardubický šikula se v přípravě na MS blýskl už šesti body za gól a pět asistencí a zatím se skvěle rve o MS. "Udělám vše pro to, abych se tam dostal. Šance je, tak uvidíme," hlásí odhodlaně po dvou vítězstvích ve Francii.

Na tříbodový zisk proti Švýcarům navázal ve Francii stejným kouskem, výhry 5:2 a 6:2 podpořil třemi asistencemi. "Pro mě je každý zápas mezi chlapy v reprezentaci obrovskou zkušeností. Jsem ještě mladý kluk a ty zápasy si užívám. Snad v tom budu pokračovat i na další akci," přeje si Martin Kaut před Carlson Hockey Games v "jeho" Pardubicích.

Zápasy si tak užije ještě víc než předchozí bitvy v Příbrami, Amiens a Cergy. "Určitě. Navíc ještě přijedou kluci jako Filda Chytil nebo Záďa (Filip Zadina, pozn. red.). Takže další mladíci," těší se osmnáctiletý útočník na borce, se kterými hrál v týmu už na posledním šampionátu hráčů do dvaceti let. "A teď se přibližujeme k dalšímu MS," usmívá se.

Jandač: Dáváme hodně gólů, ale pořád je co zlepšovat

Po duelech ve Francii byl v dobré náladě. Češi soupeře dvakrát přehráli, ale pokaždé jim utekl začátek. "První třetinu jsme hráli špatně, ale gól na jejím konci nás nakopl a pak už jsme byli lepší," ví Kaut, jenž se na ledě často potkával s pardubickým parťákem Jordannem Perretem. "Pošťuchovali jsme se, ale bylo to spíš takové kamarádské," líčí.

Hrát v týmu s takovými borci jako jsou Michalové Řepík, Birner či Jordán je pro talentovaného útočníka obrovská zkušenost. "Tito kluci dokáží tým nakopnout, nám mladým něco v kabině řeknou a my se to snažíme plnit. Hlavně v mém případě to hraje opravdu obrovskou roli, snaží se mi radit," pokyvuje jeden z odchovanců žďárského hokeje.

V čem mu zkušenější spoluhráči z reprezentace konkrétně radí? "Já třeba dělám spoustu chyb v obraně, v prvním zápase jsem byl u obou gólů a trošku tam udělal chybu. To musím zlepšit. Kluci se mi snaží pomoct, abych to příště vyřešil lépe. Pozitivní kritika. To stejné také trenéři, vezmou mě na video, není to nějaké drbání, chtějí mi pomoct."

Kaut: Každý duel v repre je pro mě obrovská zkušenost

Se zkušenými borci hraje i v Pardubicích, ale v reprezentaci je to podle jeho slov jiné. "Trošku ano, kluci jsou tam taky zkušení, ale tady mi to přijde v něčem jiné. Možná trochu i u trenérů, že se mi snaží pomoct. Užívám si to tady," přiznává Martin Kaut, kterého těší i atmosféra v týmu. "Na těch zkušenějších klucích se mi líbí, jak se ke mě chovají."

"Jako bych byl stejně starý jako oni. Je jim jedno, že je mi osmnáct. Baví se s námi o různých věcech. Raději nebudu říkat, o jakých," směje se reprezentační útočník. "Prostě řešíme úplně stejné věci, jako když jsem byl s klukama na dvacítkách. Na jaké filmy chodím do kina, s kým tam chodím a takhle," uzavírá s úsměvem autor už šesti bodů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz