V okolí arén na MS čekejte omezení, fanzóny nabídnou bohatý program

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

16. dubna 2015, 12:33

Adam Bagar

Výborný hokej, skvělá atmosféra či životní zážitky. To vše jistě hokejovým fanouškům nabídne blížící se světový šampionát, jenž už v květnu vypukne v Praze a Ostravě. A příznivci se mimo jiné mohou těšit i na tradiční fanouškovské vesnice, v nichž budou sledovat na velkoplošných obrazovkách vybraná utkání v přímém přenosu, sledovat různá vystoupení, soutěžit a rovněž si vychutnávat něco málo z bohaté nabídky občerstvení.

"U obou arén připravujeme fanouškové vesničky, které budou rozděleny do dvou částí. V té první se budou prezentovat partneři, kteří budou mít před arénami své stánky. Třeba Škodovka chystá velký stan, hokejoví fanoušci se mohou těšit také na stěnu s velkými obličeji. To bylo v Minsku velmi populární a věříme, že i zde to přitáhne velkou pozornost," říká marketingový pracovník MS Ondřej Kalát.

"Ve druhé části se potom budou promítat na velkoplošných obrazovkách vybraná utkání v přímém přenosu, na pódiu pak fanoušci uvidí bubenická vystoupení nebo stand up show Na Stojáka. Samozřejmostí jsou soutěže pro fanoušky s aktivitami podporujícími fandění," prozrazuje dále Kalát s tím, že si příznivci mohou nechat i pomalovat tvář nebo si pochutnat na něčem z velkého výběru občerstvení.

Jídlo ve fanzóně? Klobásy, bramboráky, kolena, pizzy i steaky

"Půjde o takovou tu českou hokejovou klasiku. Tedy klobásy, bramboráky, kolena, nebo třeba pizzy a marinované steaky," přibližuje Kalát. Fanouškovské vesnice se otevírají už v 10 hodin ve dnech, kdy jsou na programu duely od 12:15, zbylé dny pak od 12 hodin. A zavírat se budou přesně o půlnoci. Mimochodem poslední spoj metra ze stanice Českomoravská vyrazí o tři minuty později. Tedy v 0:03.

"Vesnice mají sloužit jako doplněk atmosféry šampionátu. A mají být místem, kde se fanoušci pobaví a nasají pravou hokejovou atmosféru," líčí Kalát s tím, že před ostravskou ČEZ Arenou vznikne ještě větší vesnice než v Praze. "Obrazovka tam bude mít sto metrů čtverečních. A o doprovodný program se budou starat rovněž živé kapely." Kromě zábavy mohou diváci čekat různá dopravní omezení.

Na zápasy choďte včas, využijte městskou hromadnou dopravu

"Jakmile se vám tady protočí denně až 45 tisíc fanoušků, kterými je potřeba halu napustit a vypustit, tak samozřejmě musí probíhat určitá omezení, aby fungovaly další základní funkce jako doprava. Věříme, že všichni poslechnou doporučení a na zápasy přijdou včas. Prosíme fanoušky, aby využili městské hromadné dopravy, aby nedocházelo k velkým problémům," říká za organizátory Petr Bříza.

Okolo pražské O2 Areny pak vznikne hned několik uzavírek. Na Českomoravské ulici pak bude obousměrně zakázán vjezd autobusům. A další uzavírky? Ty budou časově různě omezené. "Chtěli jsme, aby se všichni pěší dostali pohodlně do haly a aby nebyli ohroženi. Mezi fanoušky čekám i hodně dětí," hlásí ředitelka oddělení dopravy Lenka Jiroutová s tím, že situace v Ostravě bude jednodušší.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz