Ve Slavii konec, ale co dál? O Bednáře stojí Rapperswil i další kluby

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

28. května 2015, 13:00

Václav Jáchim

Původně předpokládal, že by aktivní kariéru mohl uzavřít tam, kde kdysi začínal. Tedy ve Slavii. Jaroslav Bednář před dvěma lety vyslyšel zájem Vladimíra Růžičky a mezi červenobílé se vrátil po povedených sezonách ve Švýcarsku. Jenže situace se postupně změnila, Růžička klub opustil a Slavia letos na jaře sestoupila do první ligy. Pro Bednáře šlo o ohromné zklamání, po posledním duelu v Chomutově uvedl, že nic horšího ve sportovním životě nezažil.

Od té doby uteklo trochu času, do vedení Slavie nastoupil nový sportovní manažer Luděk Bukač mladší. Trenéra Beránka nahradil Pavel Hynek, spoustu přesunů vykazuje i hráčský kádr. Jak se tento týden ukázalo, Bednář u  pokusu slávistů o rychlý návrat mezi elitu s největší pravděpodobností nebude.

Podle informací na klubových stránkách Bednář odmítl nabídku Slavie. "Do budoucna budeme rádi, když změní názor. A pokud projeví zájem, dveře u nás bude mít otevřené,“ konstatoval Luděk Bukač. Vicemistra světa 2006 láká hokej na nejvyšší úrovni. A je o něj zájem jinde. Podle dostupných zpráv hlavně u extraligových klubů a také ve Švýcarsku.

Jak uvádějí tamní stránky La Regione, českého útočníka by pro příští sezonu hodně chtěl Rapperswil. Bližší podrobnosti nejsou uvedeny, ale účastník NLA ví, že Slavia sestoupila z Tipsport extraligy. A že by Bednář mohl být k mání. Někdejší hokejista Los Angeles, Floridy, Omsku a dalších klubů by se přesunu pod Alpy zřejmě nebránil, v minulosti strávil tři sezony v barvách Davosu, Lugana a Bernu. Rapperwsil hledá lídra pro ofenzivu, místo pro cizince má volné, jelikož Švéd Persson přechází zpátky do Linköpingu.

Ovšem s ohledem na rodinné důvody by možná Bednář raději zvolil pobyt doma. "Jarda odmítl pokračovat v první lize, situaci momentálně řešíme. Zatím nic nelze komentovat. Říci mohu jen to, že o Bednáře zájem je - od českých klubů i těch zahraničních," potvrdil hokej.cz Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

V zákulisí se dost mluví o tom, zda Bednáře nechce do Chomutova trenér Růžička. Oprášené spojení by dávalo logiku, ale tahle stopa asi nebude zase tak žhavá. Piráti si v Edenu vybrali Tomicu se Sklenářem, o Bednáře prý enormně stojí jinde. Před časem to byl Třinec, nicméně Oceláři teď patrně číslem jedna nejsou. Vladimír Vůjtek ale víc neprozradí. "V tuto chvíli je zbytečné cokoli předjímat. Dál se posuneme až v případě, že se situace změní," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz