VIDEO: Byla jsem v šoku, že pojedu, tvrdí hrdinka Hymlárová. Vozák jí věřil

Foto: Karel Švec, cslh.cz

(KAMLOOPS, od našeho zpravodaje) Paráda! Česká reprezentace žen dokázala na mistrovství světa porazit Japonky 3:2 po nájezdech, a v duelu proti neoblíbenému soupeři udělala mílový krok vstříc historickému čtvrtfinále. Parta kouče Jiřího Vozáka se do play off nakonec přeci jen probila, rozhodl o tom druhý duel ve skupině, v němž Švýcarky proti Švédkám nedokázaly získat potřebné tři body. "Chtěli jsme vyhrát za tři body, v tom případě bychom měli jistý postup," řekl po zápase Vozák. Nakonec ale on a jeho tým může slavit!

Češkám opět příliš nevyšel vstup do zápasu. "Holky jsme upozorňovali, že nesmíme být vylučovaní na začátku utkání. To se nám opět nepovedlo, zase tam bylo vyloučení, ze kterého padl úvodní gól, takže s tím rozhodně spokojeni nejsme. Jinak v průběhu zápasu jsme byli čím dál tím víc aktivnější a vyhráli jsme asi zaslouženě," hodnotil sympatický lodivod českého týmu.

Do druhé třetiny vstoupil národní tým aktivně a nebojácně, svěřenkyně Jiřího Vozáka postupně začínaly diktovat tempo hry. "Ve druhé třetině jsme začaly lépe bruslit, více napadat, rotovat v rohu a poté už to tam padlo," oddechla si po utkání Klára Hymlárová.

O vyrovnání na 1:1 se v samém závěru druhé třetiny postarala útočnice Alena Polenská. "Denisa Křížová skvěle vystřelila a mě to přistálo na hokejku, takže se dá říct, že tam spíš odvedla skvělou práci ona," přiznala česká kapitánka.

Národnímu týmu vyšel i vstup do závěrečné dvacetiminutovky, díky trefě obránkyně Tejralové bylo v hloučku českých příznivců v McArthur Center ještě veseleji. "Alena Polenská mě viděla v mezikruží samotnou a poté jsem to tam chtěla nějak vystřelit, ani jsem nemířila, takže je štěstí, že to tam vůbec padlo." popisovala střelkyně druhé české branky.

Japonky ale poměrně rychle odpověděly a protože český tým nedokázal v závěru třetí třetiny využít dvojnásobnou přesilovku, zápas dospěl až do samostatných nájezdů. "Když máte dvě minuty před koncem přesilovku pět na tři, ve které se neprosadíte, tak je to určitě škoda," mrzelo Anetu Tejralovou. "Neměly jsme moc času natrénovat přesilové hry při tréninku a možná taky chybělo trochu více zkušeností," nabídla svůj pohled na věc kapitánka Polenská.

Jednoznačnou hrdinkou zmiňovaných nájezdů se stala opavská rodačka Klára Hymlárová, jež proměnila všechny tři své pokusy a v sedmé sérii přiřkla Češkám bonusový bod. "Na ten první nájezd jsem si určitě nevěřila, byla jsem poměrně dost v šoku, že mě trenéři vybrali," překvapila po zápase nevysoká útočnice. Proměněná penalta proti hvězdné Naně Fudžimotové Hymlárovou doslova nabila sebevědomím. "Klára proměnila první nájezd, takže jsme pokračovali ve vítězném tažení a dopadlo to dobře," podotkl na závěr Jiří Vozák.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz