VIDEO: Další ostuda Rusů! Kovalčuk při ceremoniálu zavelel k odchodu

Foto: Pavel Lebeda, cslh.cz

18. května 2015, 11:19

Adam Bagar

Hrají si na velké hvězdy, jenže k nim mají zatraceně daleko. Hokejisté ruského národního týmu zrovna moc slušného vychování nepobrali. Už v Ostravě to předvedl Jevgenij Malkin, když ho vytočily novináři pokládané otázky v angličtině, a svou nadřazenost ukázala sborná i po finálovém souboji se suverénní Kanadou, když se během slavnostního ceremoniálu, na příkaz kapitána Kovalčuka, trapně odebrala do kabin. Ale našli se i takoví, kteří svého vůdce zprvu neuposlechli, mezi nimi hvězdný Alexandr Ovečkin.

Už pro stříbrné medaile se jim nechtělo. A prezident Mezinárodní hokejové federace René Fasel musel na ruské hvězdy zběsile mávat, aby se poroučely převzít si druhý nejcennější kov. Tak se nakonec i stalo, jenže pro zdrcené Rusy byl pohled na slavící zámořské borce natolik frustrující, že se vzápětí odebrali do kabiny. Samozřejmě za pískotu těch, kteří přáli zámořskému výběru, ale i nestranných fanoušků.

K trapné akci zavelel kapitán Ilja Kovalčuk, jenž u dvířek děkoval svým ovečkám za turnaj. Ale nedočkal se všech. Na modré čáře zůstalo nastoupeno sedm hokejistů, na něž vůdce Rusů marně mával, aby opustili hokejovou scénu. Mezi nimi i Alexandr Ovečkin, jenž moc dobře ví, že něco takového se zkrátka nedělá. Na ledě zůstali kromě něj Malkin, Tichonov, Panarin, Dadonov, Kulikov a nakonec i Mironov.

Ovšem vydrželi jen do chvíle, kdy slavící Sidney Crosby převzal vítězný pohár pro nového světového šampiona. To už si pro svých sedm rebelů dojel Kovalčuk. Zatímco v O2 Areně hrála na počest vítězů kanadská hymna, všichni hokejisté Ruska už byli dávno v útrobách stadionu, kde většina z nich ani nereagovala na žádosti ruských novinářů o rozhovory. Ale našly se i výjimky, například Vladimír Tarasenko.

"Takto nemůžeme hrát, musím se omluvit všem fanouškům, je to frustrující a trapné," řekl Tarasenko, který stříbrnou medaili držel pouze v rukou. Rusové se už podobně zachovali na MS v roce 2010, kdy po porážce s českými hokejisty sundali z krků stříbrné medaile. S výjimkou Ovečkina, který jako jeden z mála Rusů neztrácí úctu ke svým soupeřům. Kdyby si tak od něho vzali ostatní spoluhráči příklad...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz