VIDEO: Gól á la Hertl nebo Dacjuk. Nejhezčí trefa kariéry! líčí Bakoš

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Bílí Tygři předčili v rámci čtyřiadvacátého kola zlínské Ševce poměrem 5:1. Utkání přineslo mnoho soubojů a pohledných akcí, nicméně ze všech byla jednoznačně nejvýraznější branka slovenského útočníka Martina Bakoše, ten totiž překonal Kašíka nevídaným způsobem.

Fanshop

Zmiňovaný moment přišel v 30. minutě za stavu 2:0. Martin Bakoš si vyměnil kotouč s Michalem Bulířem a ujížděl vstříc Kašíkovi. Přestože byl tísněn obránci a nenacházel se v pro praváka ideální střelecké pozici, vyzkoušel trik, který proslavil v loňské sezoně Tomáše Hertla v dresu Žraloků ze San Jose nebo šikovného ruského útočníka Pavla Dacjuka.

„Dopředu jsem o tom neuvažoval, vyplynulo to ze situace," culil se před novináři hráč zápasu. „Když jsem byl na dostřel brankáři, cítil jsem za sebou beka, věděl jsem, že nejsem v ideální pozici a do forhendu bych kotouč neprotlačil. Gólman si toho byl vědom také, tudíž kryl si bližší tyčku. A tak jsem to vyzkoušel a naštěstí to tam padlo."

Bakoš je známý šprýmař, jeho neobvyklá zakončení zná velmi dobře i Marek Schwarz: „Je to velmi šikovný hráč a přesně tyto kličky umí perfektně, občas to takhle na mě zkouší na tréninku, udělal to velmi pěkně, krásná branka," připomněl liberecký brankář.

„Je to rozhodně má nejhezčí trefa v kariéře. Něco podobného se mi naposledy povedlo snad v juniorce. Ale kluci říkali, že to bylo těsné. Trefilo to snad i břevno, takže se mi to podařilo opravdu o milimetry," oplývá radostí slovenský útočník. Nicméně Bakoš si připsal v duelu ještě jedno prvenství. Vyzrál totiž hned na oba zlínského gólmany. Kašík přenechal právě po třetí liberecké trefě místo Štůralovi.

Jenže netrvalo to příliš dlouho a i druhý maskovaný muž Beranů inkasoval a znovu z hole třiaosmdesátky. Tentokráte si šikovný hokejista najel na vrchol levého kruhu a propálil Štůralu ranou ke vzdálenější tyči. „Měl jsem poslední dobou střelecký půst, nyní jsem ho prolomil. Pořád je ale nejdůležitější výhra. Musíme jít zápas od zápasu. Liga je velmi vyrovnaná a každý bod může být rozhodující," ukončil rozhovor.

Tygři v konečném součtu porazili Zlín poměrem 5:1, čímž si pojistili první příčku v tabulce. Aktuálně šelmy disponují čtyřbodovým náskokem na druhou Plzeň, avšak v příštím kole narazí na dalšího nelehkého soupeře – Vítkovice.

Sestřih utkání Liberec – Zlín

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz