VIDEO: Kazaňská show v play off. Zákrok roku a běsnící trenér

21. března 2015, 13:45

Daniel Poláček

Kazaňští fanoušci musejí být na nadcházející konferenční finále proti Novosibirsku pořádně nažhavení. Už závěr ligového čtvrtfinále jim přinesl dávku toho nejlepšího z vyřazovacích bojů: perfektní moment v podobě neuvěřitelného zákroku brankáře a emoce prýštící z trenéra soupeře.

V obou případech byli „biti“ příznivci Omsku. Ten po bídné loňské sezoně, v níž se ani nedostal do play off, hýřil ambicemi. Ve vyřazovacích bojích navíc ukončil sezonu Astaně a v sérii s Kazaní odstartoval výhrou. Pak ale přišel nevídaný zvrat…

Hráči Avangardu prohráli čtyřikrát v řadě a vypadli, neboť jim zcela selhala ofenziva, která ve čtyřech duelech vyprodukovala jedinou trefu. Zmar dobře vykresluje situace z pátého zápasu. Útočník Roman Berdnikov se za bezbrankového stavu dostal k vyraženému puku a střílel do odkryté klece. Jistý gól a vedení Omsku? Kdeže. Obrovitý švédský gólman Anders Nilsson upustil hůl a po tygřím skoku schoval kotouč do lapačky.

Berdnikov se poté chytal za hlavu, načež své vnitřní rozčarování doprovodil nechápavým pohledem. Fanoušci Kazaně mohli být úžasem bez sebe.

O pár chvil později navíc vyskočili při (uznaném) gólu Kazaně, jemuž předcházela střela z mezikruží a skrumáž před brankovištěm. „Atak na gólmana!“ pomyslel si horkokrevný trenér Omsku Raimo Summanen, jenž začal pobíhat po střídačce a mávat rukama. A když domluvil s rozhodčími, dal svůj názor najevo ještě tím, že se vrhl na gestikulaci s vytaženou peněženkou.

Krátce nato však Kazaň přidala další gól, který stvrdil zmar Omsku a vedl k postupu, z něhož se těší i český forvard Petr Vrána.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz