VIDEO: Malkin ve hře! V Ostravě se mu líbí, nebere nic než zlato

Foto: Michal Eger, cslh.cz

3. května 2015, 21:11

Martin Voltr

Jestli na něco mocně čekala „ostravská“ část fanoušků, určitě to byl první zápas Jevgenije Malkina. Útočník Pittsburghu byl na soupisku Ruska dopsán až před bitvou se Slovinskem – a dlužno říct, že jeho formaci ještě něco chybělo. Malkin při druhé výhře sborné nebodoval, ale to hlavní se dá od něj teprve čekat…

Určitě se čekalo, že ruská mašina odstraní z cesty slovinského outsidera suverénnějším způsobem. V první třetině tomu všechno nasvědčovalo, jenže za stavu 3:0 se soupeř pořádně vzpamatoval. „Začali jsme dobře, ale nevyšla nám druhá třetina. Naštěstí jsme zápas dotáhli k vítězství. Ale příště ho potřebujeme dohrát líp, zahodili jsme hodně šancí. Byl to těžký zápas,“ hlásí Malkin. Jeho tým nakonec vyhrál 5:3.

Ruská jedenáctka našla místo ve třetí formaci vedle Mozjakina s Kuljominem. Trenéři už s jeho nasazením nemohli otálet, museli se totiž obejít bez Danise Zaripova, jenž se zranil v prvním souboji a turnaj pro něj předčasně skončil.

Pro novináře je Jevgenij Malkin takřka nedobytný. Ale když už před ně nastoupil, bylo znát, že je v pohodě. „Nemyslím, že bychom měli něco měnit. Musíme hrát svůj hokej, tlačit se dopředu a hrát co nejvíc v útočném pásmu,“ velí osmadvacetiletý centr. S Tučňáky vypadl hned po pěti zápasech prvního kola proti Rangers, a tak není divu, že by si na šampionátu rád spravil náladu.

„Na každé mistrovství jedeme s jediným cílem – vyhrát zlato! Žádný jiný cíl nemáme,“ ujišťuje Malkin.

Rusové si vyhradili Buly Arénu v Kravařích, jako jediný tým na mistrovství bydlí mimo jeho dějiště. Ale zdá se, že Malkinovi se v Česku líbí. „Nerad bych Ostravu srovnával s dalšími městy, všude se najde něco pozitivního. Ale jsou tu přátelští lidé, řada z nich mluví rusky. Všechno je tu celkem dobré, i hotel máme slušný,“ pochvaluje si.

Jestli se Rusům povede titul obhájit, to se uvidí až za dva týdny. Základní skupinu rozjeli ideálně, ale nejtěžší chvíle teprve přijdou. Rozlosování jim připravilo i jednu pořádně pikantní záležitost – souboj s Běloruskem na Den vítězství!

„Samozřejmě je to speciální den pro všechny Rusy. A nejenom pro ně, také pro všechny, kteří jsou na naší straně! Je jasné, že zvlášť v tenhle den budeme chtít Bělorusy porazit, abychom naše fanoušky a veterány potěšili,“ přitakává Jevgenij Malkin. „Z běloruského týmu známe hodně hráčů, většina z nich hraje KHL. Největší nebezpečí nám hrozí asi od bratrů Kosticynových. Ale věřím, že se nám zápas povede a zvítězíme,“ doplňuje ruská hvězda.

Rozzáří se v Ostravě naplno?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz