VIDEO: Nájezd Irgla byl regulérní! Draveckého hit bez trestu

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

(AKTUALIZOVÁNO) Hned dva podněty k posouzení zaslalo pardubické vedení na ČSLH, respektive k disciplinární a pravidlové komisi. Východočechům se nejdříve nelíbil zákrok Vladimíra Draveckého na Tomáše Bokroše a vzápětí způsob, jakým domácí střelec Zbyněk Irgl docílil při samostatných nájezdech branky, která rozhodla o vydřeném třineckém vítězství 3:2.

Pardubické hokejisty, kteří ve Slezsku smazali dvoubrankové manko, nejdřív vytočil dost ostrý zákrok třineckého útočníka Vladimíra Draveckého na Tomáše Bokroše. "Podle našeho názoru se jedná o nedovolený zákrok z důvodu, že domácí hráč těsně před zákrokem zvedl obě ruce a strčil jimi hráče hostí proti hrazení z nebezpečné vzdálenosti," řekl sportovní manažer Dušan Salfický pro klubový web Dynama.

Hlavní sudí Robin Šír a Petr Úlehla nechali zákrok bez povšimnutí a dle všeho jednali správně. Zákrokem se totiž na základě podnětu Pardubic zabývala disciplinárka. "Přestože Vladimír Dravecký při vedení zákroku zřetelně užil rukou, nemám za to, že by se tak stalo s cílem strčit hostujícího hráče na hrazení. Jednalo se spíš o instinktivní reakci na prudké zabrždění Tomáše Bokroše," hlásí šéf disciplinárky Karel Holý.

"Usuzuju tak zejména z toho, že pohyb rukou nebyl v počáteční fázi zákroku veden ve směru proti hrazení, ale naopak po jeho délce, a to ve směru od země. K Bokrošově pádu na hrazení tak došlo zejména v důsledku toho, že krátce před střetem neočekávaně zabrzdil, čímž ovšem zároveň významně snížil možnost své obrany před zákrokem ze strany Vladimíra Draveckého," dodává Holý, jenž řízení zastavuje.

Maxwell vzteky zlomil hůl, vytočil ho nájezd. Bylo to fér, myslí si Irgl »

Druhá sporná situace pak přišla v nájezdech. "Dle našeho názoru byla porušena pravidla při nájezdech Zbyňka Irgla, který nezachoval souvislý pohyb puku dopředu směrem k brance," líčí Salfický. Podle komise rozhodčích ale bylo vše v souladu s pravidly. "Rozhodčí jsou instruováni, aby samostatný nájezd přerušili pouze v situaci, kdy dojde ke zcela zřejmému porušení pravidel,“ říká člen komise rozhodčích František Rejthar.

"Určitě se podívám na video, jak to vlastně bylo. Já si myslel, že pořád jedu dopředu. Bez opakování z videa to nyní nedokážu posoudit. Pokud hráč nemůže udělat pohyb dozadu, tak by tam neměl být. Moje mínění je ale takové, že jsem jel dopředu, a že to bylo fér," prohlásil bezprostředně po zápase střelec rozhodující branky, po níž Brandon Maxwell protestoval natolik, že nasbíral třicet trestných minut.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz