VIDEO: Parádní gól znojemského gólmana! Nový centr, vtipkují Orli

Foto: hcorli.cz

Nevídaný kousek předvedl teprve osmnáctiletý znojemský brankář Žan Us, jenž jako historicky první gólman dokázal skórovat v mezinárodní juniorské EBYSL. Talentovaný Slovinec v závěru zápasu zastavil puk za brankou, nabral ho na hokejku a krásným lobem trefil odkrytou svatyni! A radost měl pochopitelně obrovskou, stejně tak i všichni jeho spoluhráči. "Bylo to elegantní a působivé, opravdu velký zážitek," hlásí trenér Leoš Zajíc v rozhovoru pro hokej.cz.

Osmnáctiletý mladík si podmanil závěrečné minuty bitvy s chorvatským Záhřebem, když nejprve fantastickým skokem vychytal brankovou příležitost soupeře a později sám udeřil. "Znovu ukázal, jak dobře umí hrát s holí. Jakmile dostal chvíli času, tak si hodil kotouč před sebe, pak udělal dva kroky a krásným obloukem poslal puk až za útočnou modrou čáru," pokyvuje uznale šéf juniorské střídačky.

Když kus černé pryže došel až za brankovou čáru, propukla na ledě nefalšovaná euforie. Žan Us se jel radovat k mantinelu, kde na něj naskákali jeho spoluhráči. Ti měli stejně velkou radost. "Všichni měli ohromnou radost, kluci se radovali s ním, i pro ně to byl obrovský zážitek. Nikdo z nás to ještě živě neviděl, ani já ne za celou hráčskou kariéru. Moc jsme mu to přáli," přiznává Zajíc po výhře 6:3.

Ten měl z trefy osmnáctiletého Slovince ohromný zážitek. "Bylo to velmi působivé a elegantní, navíc nám to přineslo uklidnění," kvituje Leoš Zajíc. A kabinou Orlů se okamžitě nesly všemožné vtípky. "Kluci pak říkali, že mají nového centra či nového kanonýra. A takové ty klasické věci." Gólman Us tak rozšířil své konto na dva body, když už před časem zaznamenal asistenci. A co na to spoluhráči?

Někteří z nich by totiž takový bodový příspěvek brali všemi deseti. "Neřešíme, kdo má kolik bodů. Třeba po obráncích nevyžaduji body, ale aby se zbytečně nehrnuli do útoku a soustředili se na obrannou činnost. Od střílení branek tam jsou pak jiní. Každý má zkrátka v týmu nějakou úlohu. Sice někteří nesbírají body, ale zase jich hodně zachrání," říká Zajíc, jenž neviděl Žana Use trénovat střelbu.

"To ne, spíše jen zkouší dlouhé přihrávky do středního pásma. S hokejkou je dost šikovný, hlavně na rozehrávání," chválí svého svěřence, který se česky dorozumí obstojně. "Anglicky vůbec nehovoříme. Vyžaduje, abychom na něj mluvili češtinou. Chce se náš jazyk co nejdřív naučit. Když se s ním bavíte, tak rozumí všemu a to, co říká, má hlavu a patu. Je to solidní kluk," zakončuje Leoš Zajíc.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz