VIDEO: Polanského píchnutí řešila disciplinárka CHL, přijde o odvetu

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

V loňském play off měl Jiří Polanský nelichotivou pověst simulanta, ale v úvodním utkání play off prestižní Ligy mistrů se třineckým fanouškům představil spíše jako pořádný rebel. Nejprve píchnul Chrise Abbotta holí do hrudi a vzápětí se s ním ještě porval, dohromady mu rozhodčí napočítali neuvěřitelných 52 trestných minut a jeho chováním se navíc zabývala disciplinární komise CHL. Ta potvrdila trest ve hře a automaticky vystavila stopku na jedno utkání!

Běžela 38. minuta, když rozhodčí nejprve přehlédli lehké držení na Jiřího Polanského, který reagoval poněkud podrážděně a soupeře píchnul přímo do hrudi. To už arbitrům vylétla pravice nahoru a bylo jasné, že se to neobejde bez nejvyššího možného trestu ve hře. Kanaďan Chris Abbott si pochopitelně nic nenechal líbit a fanoušci sledovali super boxerskou vložku.

A z bitkařského umění třineckého hokejisty byli zaskočeni i jeho spoluhráči. "Docela mě tím překvapil, ale v tréninku nám teď pomáhá kouč thaiboxu Martin Vaňka. S ním se občas popereme. Myslím, že momentálně by do takové potyčky šel každý z týmu. Nemáme s tím problém," prozrazuje Radim Matuš. Kouč Jiří Kalous už tolik nadšení nesdílel a svou oporu jistě nepochválil.

"Nepotěšilo mě, za co dostal trest ve hře. Tohle si zkrátka nesmí dovolit," zdůrazňuje Kalous, který tak o Jiřího Polanského přijde v odvetě na švédské půdě. Trest už totiž potvrdila disciplinárka Ligy mistrů. Ta přihlédla také k tomu, že Abbott nebyl zraněný, a automaticky Polanskému zastavila činnost jen na jedno utkání. A to je po domácím výsledku 2:2 s HV71 pořádná komplikace.

Třiatřicetiletý hokejista nasbíral v souboji nevídaných 52 trestných minut, když ho oba hlavní rozhodčí nejprve potrestali dvěma minutami za hákování, následně přidali trest ve hře za píchnutí špičkou hole a nakonec i trest na pět minut plus do konce utkání za hrubost. Jen pro srovnání, za celou základní část Tipsport extraligy měl loni Polanský na svém kontě 60 trestných minut.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz