VIDEO: První boxerská vložka! Vlach zmydlil Pavelku, Birner ho chválil

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Zajímavou podívanou sledovali diváci v liberecké Home Credit Aréně, kde v rámci severočeského derby nastoupily domácí šelmy proti mistrovské Vervě. Tříbodový zisk nakonec vybojovali Severočeši, kteří dokázali svému soupeři vsítit hned čtyři branky, zatímco Litvínov vyzrál na takřka neprůstřelného Lašáka pouze jednou. Diváky zvedl ze sedadel především pěstní souboj Jaroslava Vlacha s Tomášem Pavelkou, ten vyzněl jasně pro domácího útočníka.

Přitom úvodní třetina ani trochu nenaznačila, že by mohlo jít o poměrně jednoznačnou záležitost. Velké množství šancí ani jeden z celků nedokázal využít, tedy až do osmnácté minuty, kdy sedmý bek Petr Ulrych tvrdě napřáhl na modré čáře a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. „Kdyby mi před utkáním někdo řekl, že z pozice sedmého beka dám úvodní gól, nevěřil bych mu," usmíval se po utkání sváteční střelec.

V prostřední části naopak pořádně zatopili strážci liberecké svatyně hosté. Martynek nádherným pasem nalezl najetého Hanzla, jenže hostující útočník vyrovnáním pohrdl a nechal Lašáka vyniknout. Zanedlouho přišla chvíle pro dvojici Pavelka – Vlach, kteří divákům předvedli pravou a nefalšovanou bitku, tu suverénně ovládl liberecký útočník. „Před bránou jsme se s Tomášem Pavelkou drželi a on se bitce nebránil, tak jsme se porvali. Jsem rád, že tímto můžu tým vyhecovat a pomoci mu," popisoval celou situaci nebojácný Vlach, který se dočkal pochvaly od spoluhráčů. „Jsme rádi, že ho máme, předvedl dobrou bitku," řekl Michal Birner.

Při přesilovkové souhře Františka Lukeše s Viktorem Hüblem se již ale skóre přeci jen měnilo. Druhá dvacetiminutovka skončila výsledkem 1:1, nicméně nad litvínovským brankovištěm se stahovala mračna. Tygři totiž předvedli svou ofenzivní smršť a skórovali v závěrečné části hned třikrát. Nejprve rozvlnil síť za Janusem Jakub Valský nenápadnou střelou z pravé strany. Poté svůj úspěch zopakoval znovu, i když tentokrát trochu se štěstím, jelikož nechtěně s pomocí výstroje bránícího hráče přeloboval brankáře černo-žlutých.

„Kdybych měl popsat moji první branku, tak bych řekl, že to byla rychlá a svižná střela, která překvapila gólmana, u druhého gólu mi pomohlo i trochu štěstí, jelikož se kotouč odrazil od obránce a dopadl až za Januse," popisoval své dva úspěchy Jakub Valský. Situace o několik chvil později navíc taktéž skončila radostí domácích a bylo víceméně rozhodnuto, tvrdou a hlavně přesnou ranou se prezentoval Petr Vampola, který domácí fanoušky rozradostněl už počtvrté.

„Utkání bylo vinou trestů hodně rozkouskované, dokonce se chvíli hrálo tři na tři. Je to pro hráče velmi nepříjemné, ale k hokeji to patří a je to trend moderní doby. Důležité bylo, že jsme ubránili hodně oslabení, díky čemuž se možná štěstí přiklonilo na naši stranu," usmíval se po utkání Valský. Šelmy tedy vybojovaly první výhru v letošním ročníku, naopak Litvínovští se musejí smířit s premiérovým nulovým ziskem.

Sestřih utkání Liberec – Litvínov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz