VIDEO: Ševc pobavil sprintem. Šel jsem si zanadávat do chlívku, hlásí

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Druhá finálová bitva Liberce se Spartou přinesla nejen nešetrný zákrok Lukáše Klimka na jeho jmenovce Dernera, ale také jednu humornou scénu. Postaral se o ní liberecký tahoun zadních řad Martin Ševc. Když ho sudí poslali ve druhé části už potřetí během pouhých deseti minut na lavici hanby, tak to v něm pořádně vřelo. Ale emoce dokázal zkrotit dost netradičním úprkem. "Kdybych to neudělal, tak jsem do konce sezony na tribuně," usmívá se.

Čtyřiatřicetiletý obránce se postupně provinil sekáním, hrubostí a nedovoleným bráněním. Už při předchozích vyloučeních jen nevěřícně kroutil hlavou nad verdikty hlavních rozhodčích Šíra a Šindlera, ovšem v čase 34:52 už pořádně vypěnil. Jakmile uviděl zdviženou pravici jednoho z arbitrů, chytil se za hlavu a neuvěřitelným sprintem pelášil na trestnou lavici, před níž jen tak tak stačil zabrzdit.

"Bylo strašně těžké nevybouchnout."

Že se mu nepovedlo udržet emoce? Martin Ševc je opačného názoru. "Právě naopak se mi to povedlo. Kdybych tohle neudělal, tak jsem do konce sezony na tribuně," usmívá se liberecký zadák s tím, že se v tu chvíli musel opravdu hodně držet. "Bylo skutečně strašně těžké nějakým způsobem nevybouchnout. Než abych udělal něco špatného, tak jsem raději spěšně odjel," popisuje dál Ševc.

Zanadával si až na lavici hanby, kde ještě vztekle zahodil obě rukavice. "Tím sprintem jsem si upustil páru, abych neřekl něco špatného. Raději jsem si šel zanadávat do chlívku," prozrazuje pobaveně. "Emoce jsou potřeba kočírovat a myslím, že se mi to povedlo. I když asi legračním způsobem," doplňuje Ševc. Toho po zápase vyloučení mrzela. Jako správný tahoun ví, že musí trávit čas na ledě.

"Nikdo z týmu tady není od toho, aby vysedával na druhé straně. Pro každého hráče je to dost nepříjemné, obzvláště když tam jde třikrát za jednu třetinu," kroutí hlavou Ševc, jenž se zastal Lukáše Klimka. "Určitě to neudělal schválně. Jakmile jste déle na ledě, tak ve vás lítá tep přes dvě stě. Když cítíte křivdu, uděláte i takovou hloupost, kterou byste nikdy neudělali," říká ke kopnutí Dernera.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz