VIDEO: Stanley Cup zpět ve Vlašimi, dojatý Rozsíval mění brynzu za pivo

Foto: Jaroslav Legner, iSport.cz

22. srpna 2015, 22:25

Adam Bagar

Po roční přestávce se do Česka vrátil slavný Stanley Cup, podruhé v krátké době ho do svého rodného města přivezl zkušený obránce Chicaga Blackhawks Michal Rozsíval! A celá Vlašim byla, podobně jako před dvěma lety, na nohou, což si tamní odchovanec užíval plnými doušky. "Je pěkné sledovat, jakou z toho mají lidé radost. Až mi z toho srdce plesá," přiznává Rozsíval, kterého s prestižní trofejí čeká ještě bohatý program. Ale zatímco ona půjde o půlnoci spát, hokejista NHL se bude jistě bavit až do rána...

Letošní oslavy cenného poháru Michal Rozsíval pojal trošku jinak a zaměřil se i na mladší hokejovou generaci. "Zastavili jsme se u Jesenice, kde probíhá česko-kanadská hokejová škola, tam jsme Stanley Cup ukázali dětem. Byla to pro ně ideální možnost vyfotit se a na chvíli si to užít s trofejí." A stejnou příležitost poté měla i řada malých hokejistů ve Vlašimi.

Zatímco oni sledovali na ledě dvojnásobného držitele Stanley Cupu, před branami zimáku už netrpělivě vyčkávaly stovky nadšenců na odbití půl sedmé, kdy bylo možné se s trofejí vyfotit. Znovu po dvou letech. "Vždycky je to krásné, ale samozřejmě pokaždé trošku jiné. Jsem moc rád, že jsem tady znovu mohl vzít Stanley Cup," pochvaluje si Michal Rozsíval.

Ten převzal slavnou trofej po Mariánu Hossovi, jenž si v ní tradičně pochutnával na svém oblíbeném pokrmu. Pirožcích s brynzou. "Já nic takového určitě neplánuji, možná si do ní natočím pivo. Ale uvidíme, co se na oslavě vyklube," usmívá se Rozsíval. Pohár ale bude mít ve svých rukou pouze do půlnoci. Poté už se dle pravidel znovu přesune ke strážcům.

"Ve dvanáct hodin musí jít Stanley Cup spát. Strážci ho zabalí, dají do bedny a pak jedou na hotel," potvrzuje šestatřicetiletý obránce s tím, že žádné speciální instrukce od strážců nedostal. "Já už je znám z minula. Jen zjišťují, co máme v plánu. Myslím, že se s nimi dá normálně mluvit a jsou docela povolní, ale dávají pozor, aby se poháru nic nestalo," hlásí.

Po programu v blízkosti nově zrekonstruovaného vlašimského zimáku na Rozsívala čeká další sprška akcí. "Mám v plánu několik soukromých akcí. Jedna je už večer ve Vlašimi a kromě rodiny tam budou kamarádi. A samozřejmě také hráči. Mnozí nemohli, ale přijedou například Martin Straka nebo Radim Vrbata," prozrazuje dvojnásobný vítěz Stanley Cupu.

Ten si sobotní večer ve středočeském městečku doslova podmanil a vyčaroval úsměv na tvářích tisícovek fanoušků, kteří už v pozdních hodinách pozorovali i ohňostroj. "Je velice krásné sledovat, jakou to lidem přináší radost. Úplně mi z toho srdce plesá a je to pro mě takové vnitřní uspokojení, je velmi příjemné vidět tolik lidí pohromadě," pokyvuje nadšeně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz