VIDEO: To byla rána! Holík sestřelil Matouška, ten musel do nemocnice

Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Hokejisté Třebíče v úvodním čtvrtfinále proti Havířovu dominovali a když na startu druhé části hry zvyšovali už na průběžných 4:0, postavil se do branky AZetu Petr Matoušek. Ten ale mezi třemi tyčemi rovněž dlouho nevydržel, když po patnácti minutách pobytu na ledě inkasoval od obránce Aleše Holíka tvrdou ránu pukem, po níž zamířil rovnou do tamní nemocnice s lehkým otřesem mozku. "Bylo to pro mě nepříjemné," přiznává šumperský zadák ve službách Třebíče.

K nepříjemnému okamžiku došlo ve 39. minutě. Na modré tvrdě napřáhl obránce Aleš Holík a trefil havířovského brankáře Petra Matouška tak nešťastně, že hned padl na led. "Bylo to pro mě strašně nepříjemné. Vystřelil jsem a hned jsem viděl, jak šel dolů a zvedl trošku bradu. Dostal to asi přímo do ní," myslí si zkušený bek, který se k situaci vyjádřil na klubovém webu Horácké Slavie.

"Okamžitě mi bylo jasné, že je zle. Jsem rád, že má nakonec v uvozovkách jen otřes mozku."

Hlavní rozhodčí svým pohybem rukou značil, že Matoušek není úplně v pořádku, na ledovou plochu tak musel přispěchat lékař. "Okamžitě mi bylo jasné, že je zle, když padl na led. Jsem rád, že má nakonec v uvozovkách jen otřes mozku. Snad se dá rychle dokupy a ještě třeba do série naskočí," věří Aleš Holík, jenž se hned snažil zraněnému havířovskému gólmanovi pomoc na nohy.

Tvrdou střelu Aleše Holíka na Petra Matouška najdete v čase 3:41

A výborně se zachovali i třebíčští fanoušci, kteří nechali rivalitu stranou a mladíka vyprovodili bouřlivým potleskem. "Bylo to od nich pěkné gesto. Hráči se musejí v takové chvíli podpořit. Není to pro ně nic příjemného. V takové chvíli není prostor na nějaké nadávky," zdůrazňuje Holík, který později sám zůstal chvíli otřesený na ledě, když ho čistě dohrál jeden z Havířovských u mantinelu.

"Byla to moje chyba, vůbec jsem o něm nevěděl a nebyl na střet připravený. Sice to bylo zezadu, ale nešlo o faul. Narazil jsem se tam o hranu mantinelu," popisuje jinak spokojený Aleš Holík, jehož tým začal čtvrtfinálovou sérii skvěle. "Krásných osm gólů a parádní atmosféra. Zkrátka výborný začátek. Snad to přeneseme také do druhého utkání," věří obránce, jehož zastínil Roman Erat.

Ten se postaral o čtyři z osmi branek svého celku, což se ve vyřazovacích bojích zase tak často nevidí. "Nevzpomínám si, kdy se mi to naposledy povedlo," pátrá v paměti zkušený hokejista. Zatímco v Třebíči panuje dobrá nálada, Havířov má do odvety o čem přemýšlet. Roli dvojky bude tentokrát plnit Adam Vrba, jenž nahradí zraněného Matouška. Ten zůstal v nemocnici na pozorování.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz