VIDEO: Úlet Kanaďana Deveauxe, na soka vyrukoval při rozbruslení!

30. března 2015, 11:10

Václav Jáchim

V play off se stávají všelijaké věci, emoce tečou. Ale co předvedl kanadský útočník Andre Deveaux minulý týden před duelem švédské baráže, to je trochu moc. Bývalý hokejista Toronta se už během rozbruslení pustil do soupeře Erika Helmerssona, navíc to neudělal nikterak na férovku, nýbrž protivníka sekl hokejkou zezadu a pak ho srazil k ledu!

Deveaux reagoval nevídaným úletem poté, co se v předchozím duelu dostal s Helmerssonem do konfliktu. Během hry si to údajně rozdali v pěstním souboji, alespoň tak o tom informuje zdroj finské stanice Yle Urheilu, od níž informace převzala zámořská CBS Sports.

Připomeňme, že Deveaux letos obléká dres Rögle a Helmersson pro změnu bojuje za Västeräs. Jde o přední týmy druhé švédské ligy, které aktuálně hrají populární Allsvenskan - tedy rozšířenou baráž o postup do nejvyšší soutěže. Deveaux před další bitvou nezapomněl na tu předchozí, jakmile při rozbruslení uviděl Helmerssona, vystartoval k němu a zaútočil.

Kanadský krajánek, jenž v minulosti hrával rovněž za New York Rangers nebo ruský Jekatěrinburg, nebyl za prohřešek nijak potrestán s odůvodněním, že k události došlo při rozbruslení, kdy zápas ještě nezahájil. Deveaux posléze akci vysvětloval dost cynicky tím, že se Helmerssonovi nic nestalo, postižený Švéd prý absolvoval celé utkání. Divoký Kanaďan zkrátka na svém počínání nespatřil nic podivného.

Deveauxe nyní čeká disciplinární řízení, podle představitelů švédského svazu šlo o neomluvitelný podlý útok, který nemá s hokejem nic společného. Kanadský útočník duel normálně absolvoval, jeho Rögle porazilo Västeräs vysoko 6:1.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz