Vítkovice předvedly touhu zlomit bídu, Lakatoš i pěsti: Musíte ukázat koule!

Dominik Lakatoš | Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

14. října 2023, 13:15

Adam Bagar

Vítkovice se v nové extraligové sezoně až na pátý pokus dočkaly tříbodové výhry před svými fanoušky, ještě bez navrátilce Patrika Zdráhala porazily Liberec 5:2 a odpoutaly se ze dna tabulky.

„Rozhodla touha to zlomit. Od začátku jsme věřili a možná nám pomohlo i vítězství v Lize mistrů nad Bielem. Za tři vybojované body jsme šťastní. Jsem hrdý na kluky za to, co jsme předváděli. Bylo tam všechno,“ jásá na klubovém webu kapitán Dominik Lakatoš.

Vítkovice přitom nezačaly dobře, už po 57 sekundách zmrazil Ostravar Arénu 18letý talent Jaromír Pérez. V závěru první části však přišel rychlý obrat, postarali se o něj Petr Chlán s Peterem Kriegerem. „Slepené góly nás dostaly na koně,“ pokyvuje 26letý útočník.

V utkání, které se rozhodně nehrálo v rukavičkách, byly důležité speciální formace. Ridera využila hned dvě přesilové hry. „Hrály velkou roli, ale to vždycky. V našem případě byla jen otázka času, kdy si to sedne. Konečně nám to tam z nich napadalo,“ těší Lakatoše.

Pochvalu zaslouží i borci, kteří chodí na oslabení. „Udělalo se pár změn a vychází nám to. Řekli jsme si, že nás to musí bolet. A že musíme být větší psi. Plníme to, už v Lize mistrů jsme je hráli dobře. Máme se od čeho odpíchnout a je potřeba teď na to navázat.“

Dominik Lakatoš si z utkání odnesl dvě asistence, ale třeba i sedm trestných minut. Pět z nich vyfasoval za šarvátku s bývalým spoluhráčem z Liberce Lukášem Dernerem, ke které došlo na konci druhého dějství. „Prostě to tak vyplynulo ze situace,“ líčí Lakatoš.

„Myslím, že v naší situaci je potřeba tam ty emoce dát. Musíte ukázat, že máte koule na to, abyste to nějakým způsobem nakopli.“

„Myslím, že v naší situaci je potřeba tam ty emoce dát. Vyšlo to na mě, ale věřím, že každý z kabiny by udělal úplně to stejné. Musíte ukázat, že máte koule na to, abyste to nějakým způsobem nakopli,“ dodává Lakatoš, jenž nakonec s parťáky slavil vítězství 5:2.

Výrazně k němu přispěly i letní posily. Obránce Stuart Percy zazářil třemi body, klíčový gól obstaral Valentin Claireaux, který se za Ostravany trefil vůbec poprvé. A jistý výkon podal i Lukáš Klimeš, domácí gólman zlikvidoval 33 střel i trestné střílení Kellyho Klímy.

„Je perfektní, drží nás a chytá skvěle. Je to vidět i na tréninku a přenáší to pak do zápasů. V Plzni nás taky držel celý zápas a my nebyli schopni dát gól. Jsme rádi, že nás tak drží,“ chválí Lakatoš maskovaného muže, jenž aktuálně plní roli vítkovické jedničky.

Ridera se odpoutala ze dna extraligové tabulky a posunula na jedenácté místo, už v neděli se o další důležité body porve na ledě brněnské Komety. Duel je ve Winning Group Areně na programu netradičně už od 14:30, živě jej odvysílají na programu ČT sport.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz